Succesverhaal Koos-Jelmer de Vries

TCS Amsterdam Marathon (20-10-2019)

In juli heb ik besloten mij op te geven voor de TCS Amsterdam Marathon. Een snelle najaarsmarathon, en ik heb dan ook als doel mijn pr van 2:57 te verbeteren.

Riekele, waar ik via SV Friesland nu ruim een jaar bij train, heeft mijn schema gemaakt. Een schema afgestemd op mijn wensen, trainingsdagen en andere loop evenementen waar ik graag aan mee wil doen. En gericht op een eindtijd van 2:55.

Het schema is uitdagend, maar met de begeleiding van Riekele goed uitvoerbaar. Uit zijn eigen loopervaring, weet hij wat de trainingen met je doen, en hoe je je voelt na een training. Dit werkt zeer prettig.

Tijdens de trainingsperiode is er geregeld contact, waarbij Riekele geïnteresseerd en belangstelend is naar hoe de trainingen gaan en aanvoelen. Indien nodig werd in overleg het schema wat bijgesteld.

Ik heb dan ook met veel plezier het schema afgewerkt en aan het einde van de trainingperiode voelde ik mij klaar voor de marathon.

Op 20 oktober tijdens de Amsterdam Marathon blijkt dit dan ook. De hele loop voel ik mij sterk en loop ik uiteindelijk in een vrijwel vlakke race naar een eindtijd van 2:49! Een verbetering van 8 minuten van mijn pr. Een tijd waar ik heel tevreden mee ben.

Bij deze wil ik Riekele dan ook bedanken voor het schema en de begeleiding.

Koos-Jelmer de Vries