Wedstrijdverslagen

Besthemerbergtrail Ommen 8-2-2020

Afgelopen weekend ben ik afgereisd naar Ommen voor de Besthemerbergtrail. Een trail over 42.6km. De afgelopen maanden niet verder dan 26km aan duurtraining gedaan en dus was het even de vraag of ik genoeg had gedaan. Wel veel weken van boven de 100+ en dus was de basis prima. De week voorafgaand al even naar Rostergaast geweest voor een test over de 15km (53.28) en dit was prima als voorbereiding. Maar de dag zelf is altijd anders. In de vroege ochtend al even losgelopen en alles voelde zeer goed aan. Om 10.30 mochten we starten, bij de organisatie van RunforestRun word je gescand en dus start je niet op in een groep maar individueel. Ik wou als eerste weg en gezien het feit dat ik op navigatie ging lopen kon ik snel mijn weg vinden.

De eerste 20-25km waren makkelijk, koste weinig energie en het liep super. Vanaf toen werd het even kijken hoe het lichaam zou reageren. De route werd ook zwaarder veel meer singletracks en klimwerk. Werkelijk een prachtige omgeving waar ik zeker van genoot. De kilometers gingen nog steeds redelijk goed maar vanaf 34km was het beste eraf. Na 40km kon ik niet meer versnellen en nog een mooi toetje van de organisatie om de tribune op te lopen vlak voor de finish waren reden genoeg om gesloopt te worden.

42.6km 3.02.10 was de eindtijd, uiteindelijk een eerste plaats, al word er gezegd dat het niet telt op de trail. En daar kan ik inkomen.