Winst in 50e merenloop

Afgelopen zondag stond voor mij de merenloop op het programma. Een loop die ik de voorgaande 6 edities had gewonnen en waar ik mijn voorjaar een beetje op had afgestemd. Er lag toch flink wat druk op en ik was niet geheel zeker over mijn huidige conditievorm. Na de laatste trail wist ik dat het met de inhoud wel goed zat maar hoe was het met de snelheid??? ik had specifiek getraind op snelheid de afgelopen weken en dus moest het goed komen.

14.00 uur,

We werden weggeschoten, en na een snelle start van enkele heren wist ik de koppositie over te nemen. De kilometers gingen ondanks de harde wind (6-7) vloeiend voorbij. Op 3km liep ik met nog een andere loper alleen aan kop, ik maande hem om even de kop over te nemen om zodoende de voorsprong uit te breiden, helaas werd er geen gehoor aangegeven en had ik mijn plan klaar. De viaduct door en vanaf het weiland gas erop. En zo zou het dus ook gaan,,, in het weiland draaide ik de gaskraan vol open. De hekken vloog ik bijna over om mijn voorsprong te vergroten, de blik vooruit en niet achteromkijken. Kilometers beuken en genieten van de power, ik had na 9 kilometer het idee dat ze dicht op me zaten. Maar niks was minder waar, er was al een gat van zo`n anderhalve minuut. Maar ik spaarde me nog niet, vanaf 12km besloot ik om gas terug te nemen. Inmiddels liep ik met de wind in de rug en kon ik ontspannen finishen.

Tijd 50.34 mwa niet super maar wel een stuk sneller dan de overige lopers. En de tijd was ruim sneller dan 2 jaar geleden met vergelijkbare omstandigheden. Ik was blij nummer 7 was binnen en ik had het gevoel dat er wel meer in had gezeten deze dag met de snelheid.