NK marathon geen succes wel een goed gevoel.

Gisteren stond voor mij het NK marathon op het programma. Na 4 maanden van goede training onder leiding van Guido was ik er klaar voor. Doel was een tijd van onder de 2.31 en in de trainingen al laten zien dat het mogelijk was. Bij het opstaan voelde ik me goed en het inlopen ging easy. 9.30 ik stond achter de snelle hazen die dienst zouden doen voor Abdi en dus ideaal. Na het startschot een beetje weg gedrukt maar ik kon snel het tempo pakken. 5km 17.51 precies op koers, 10km 35.30 een versnelling??? Nee de kilometeraanduiding klopte niet. Ik liep op wattage en dus geen man overboord gewoon blijven lopen. 15km 53.30 exact weer op schema. Ik liep al lange tijd geheel solo maar kreeg nu een loper uit Denemarken bij me. Niks zeggend liepen we kop over kop de kilometers. Halve marathon 1.15.28 en dus niks aan de hand maar op 22km begint mijn pas wat trager te worden en verlies ik contact ik val terug en kan niet meer in het tempo komen. Vreemd geen tekenen gehad, geen dorst of honger gevoel maar geen power meer. Op de 1 of andere manier kan ik wel 15km/h blijven lopen zonder in te spannen. De hartslag daalt naar duurloop zone en dit tempo kan ik aan. Ik probeer af en toe wat aan te zetten maar het lukt me niet. Ik wil koste wat kost finishen al denk ik af en toe van waarom niet uitstappen. Ik doe dit niet 30km onder de 1.50 nog steeds. Ik heb dus nog 50 minuten om in ieder geval onder de 2.40 te lopen. 35km en ik val misschien terug maar raap wel lopers op. Het vondelpark het moment om te genieten, ik help nog wat lopers naar een snelle tijd voor hun. Geeft wel voldoening. Het stadion binnenlopend komt de snelheid in de benen en loop ik 2.38.30. Geen tijd waar ik blij van word. Wel blij dat ik door heb gezet! Nr 11 van Nederland bij de senioren.