Life is better on the trails???

Vaak hoor je bovengenoemde titel, reden? Geen tijddruk mooie omgeving gezelligheid en uitdaging. Voor mij zijn het momenteel de leuke trainingen om mee te pakken. Langere afstanden met moeilijke routes, ik begin het erg te waarderen. Gisteren afgereisd naar Ootmarsum waar de runforestrun een trail over 34,5km organiseerde. Met Guido afgesproken gewoon te lopen. In mijn hoofd had ik het idee om te proberen 14km/h te halen over de gehele afstand. Bij de trail is tijd niet belangrijk en klassering ook niet en dus mezelf dit doel gesteld, het liep vanaf de start al gelijk lekker ik was halverwege het veld gestart en kon dus gaan inhalen op de eerste kilometers. Een kleine 2,5 km verder liep ik op kop en begon ik te versnellen. Moeilijke stukjes wat rustiger rechte stukken versnellen. Het powermetertje van Stride gaf beste waarden aan! Na de eerste verzorgingspost even rustig gegeten en gedronken om vervolgens het uitdagende deel aan te gaan. Meer hoogtemeters en dus wat zwaarder. Het bleef goed draaien met veel ontspanning, liep ik de kilometers. 25km ik moest rechtsaf meende ik, de vrijwilliger stuurde me rechtdoor. Ik twijfelde en draaide na 400m weer om en gaf aan dat we rechts moesten. Overleggen en bestuderen van de kaart van hem. Besloten om alle lopers na mij ook rechts te sturen. (Bleek de goede keuze) kleine 5 minuutjes koste me dit maar ach geen probleem het liep goed. 28km nog een post eten drinken en door. Nu ging het hard heel hard kilometers ruim boven de 15 per uur en ik had energie over. Zelf geklokt kwam ik op 2.30.25 (2.25.14) 35,4km heel tevreden en elke post de tijd genomen zou het rond de 2.22 zijn geweest maar ach het maakte niks uit. Ik heb genoten! Jaap liep ook erg sterk en ligt ook goed op koers voor een snelle marathon!