5 maal op rij winnaar van de Condensloop

Afgelopen zaterdag stond voor mij in het teken van de laatste test…. of de generale repetitie. Een halve marathon in Leeuwarden, de afgelopen 4 jaar mocht ik hier winnen en dit jaar was ik er ook op gebrand om te winnen. Natuurlijk was ik naar Leek niet echt uitgerust en ook in de laatste zware trainingsweek hoefde ik me geen zorgen te maken dat ik fris aan de start zou verschijnen. Afijn dat hoefde ook niet wat na deze zaterdag kon ik rustig in volume terug en kon ik uitgerust raken voor de marathon.

12.00 werden we weg geschoten. Al snel vormde zich een kopgroepje met 3 man. Na 800m liep ik solo…. huj dacht ik bij mezelf gaan we dan zo hard??? Ja de eerste meters gingen hard maar het voelde easy. Niet de ambitie om gelijk mezelf over de kop te jagen besloot ik gas terug te nemen. 16.35 op de eerste 5km, veel te snel en al een gat van zo’n 50meter. Nog iets laten zakken het tempo en kijken wat er gebeurd. Er komt geen aansluiting en dus blijf ik doorlopen. Nog steeds iets te snel gezien de doorkomst op de 10km van 33.30. Dat ga ik vandaag niet volhouden dacht ik bij mezelf. Het beste was er eerlijk gezegd wel af maar toch kon ik wattage blijven lopen. 50.40 over 15km dat is wel een tijd geleden dat ik dat liep en we hadden al een flink stuk tegenwind. Nu begon het lichaam ook te protesteren. (warmte?) ja het was 16 graden maar ik had er geen last van dacht ik…. veel gedronken onderweg en gekoeld onbewust. 1.12.52 de finish over veel verval toch nog de laatste kilometers.. tevreden mwa had verwacht dat het makkelijker zou gaan. Echter liep ik dezelfde tijd dan een jaar geleden op de halve en dus moet ik tevreden zijn.

van Humprey Paap