Het is niet altijd top!

Afgelopen zaterdag was ik weer eens in Leek, tijdens de leeksterlenteloop zou ik een halve marathon als training lopen. De afgelopen weken veel getraind en dus niet al te fris aan de start. Het doel deze dag was om rond het marathontempo te gaan lopen. Ergens tussen de 1.13-1.14 zou ik dan uitkomen. Bij het inlopen voelde het prima maar niet geweldig. Afijn gewoon gaan en zien waar het schip strand. Hilbert was mee op de fiets zodat ik kon drinken bij elke post, met mijn eigen sportvoeding. Dit was een enorm voordeel want hier kan ik ook over beschikken in Enschede. De eerste 5km waren te snel, ik liep met een snelle loper van de 10 en kop over kop ging het te hard. 33.56 over de eerste 10km was helemaal veel te snel. Tandje terug en niet forceren, ik liep al de gehele race tweede achter een sterk lopende Alwin Heitinga. Deze zou ik ook niet meer bijhalen en met de wind tegen liet ik het eigenlijk een beetje lopen. De kilometers waren wel op het marathontempo maar het ging stroef. Hilbert was vandaag ideaal want hij motiveerde me om lekker door te lopen en goed te drinken. Tot 18km ging alles prima maar er kwam wat zand in de moter. Ik kreeg wat steken in de kuit en besloot uit voorzorg het tempo terug te schroeven en niet te forceren. 1.13.34 prima tijd maar veel verval. Een tweede plek en toch eigenlijk tevreden over waar ik nu sta.