5 jaar op rij winnaar van de Merenloop.

Gisteren was het weer zover de merenloop. Een jaarlijks terugkomende loop voor mij. Waarom de omstandigheden het uitdagende parcours. Dit zijn mijn elementen en ik hou van deze loop. Ik was er ook opgebrand om wederom te winnen. Een dag eerder de veneboerloop laten schieten om uitgerust aan de start te staan.

14km modder, regen, wind en kou, en hekken om niet te vergeten. Om 14.00 werden we weggeschoten. En als andere lopers me uitdagen om hard te starten dan ga ik daar graag in mee. Dot gebeurde namelijk en ik had er wel zin in! Er werd een strak tempo op de weg gelegd maar na 500m begonnen ze al te verzwakken. Voor mij het teken om er een schepje bij op te doen. Resultaat een eerste kilometer van 3.03 deed het pijn mwa het voelde goed. Vervolgens nog 2 snelle kilometers erachteraan en ik lag los. Na 4,5km het weiland in, een weiland dat er goed bij lag en ik kon redelijk snelheid houden. De hekken gingen ook vrij gemakkelijk en dus was het een minder zware editie. Ondanks de kou en regen etc liep het lekker. Na 10km het weiland uit en nog een tandje erbij om na 49.20 te finishen. Ruim 2 minuten sneller dan vorig jaar maar toen was het een zware editie.