Heerlijk gelopen bij rondje Goutum

Afgelopen weekend stond voor mij het rondje Goutum op het schema. Paar jaar geleden al een keer mogen winnen en dat wou ik deze editie wel weer. Van Guido de opdracht gekregen niet volle bak te gaan maar goed door te lopen. Na het inlopen voelde alles prima en dus konden we gerust de kilometers lopen. Er stond een stevig windje. En 30km is een beste afstand. De kilometers volgden elkaar zeer vlot op. Na 5km kwam ik iets sneller door dan gepland maar niet overdreven veel. Na een korte plas stop kon ik tot 15km goed doorlopen. Dit was ook het lastigste stuk want de wind stond vol tegen. Maar na een doorkomst van 56.00 minuten wist ik dat het tweede deel wel wat sneller kon. Zonder mezelf extra te vermoeien lukte dit vrij gemakkelijk. En liep ik het tweede gedeelte in 55.11 bijna een minuut sneller dan de heen weg. Heel erg tevreden dus! De kilometer tijden waren goed en mijn gevoel zegt dat het nu allemaal de goede kant op gaat vallen! We gaan nu nog een periode in van finetuning en dan in April wederom genieten van een mooie marathon!