Winst in Tzum.

Na een week met wat fysieke probleempjes met het lichaam toch besloten om af te reizen naar Tzum. Tuurlijk hardloopvriend Arie nam afscheid en daar wou ik bij zijn. Eerder in de week had ik irritatie aan de achilles en dus in overleg met Guid besloten te starte. Maar niet alles uit de kast te lopen. Bij het inlopen voelde het goed en dus besloten toch zeker te starten. Vooraf was het duidelijk niet forceren. Na een ronde door het dorp lag ik al aardig achter Willem de Boer en Rob Vijver. Geen probleem ik had nog geen energie verspilt. Maar na 2km dacht ik bij mezelf het voelt goed en ik heb geen last. Tempo iets opschroeven dan maar. Het wattage op 370 en in marathonpace komen. Dat lukte en al snel liep ik vervolgens op kop. Nog steeds geen last en dus door. 34.40 na een zeer behouden start gaf aan dat het hard ging. (Kilometers van 3.15 zaten er tussen) maar ik had zo’n groot gat dat ik bij mezelf dacht er komen nog zware weken aan. Gas er af en uitlopen op 15km/h is ook voldoende en zo ging het na 1.05.13 op de 18km was ik fit en had ik geen last. Na een lange training vandaag weet ik dat ik niks heb geforceerd. We gaan lekker door en op naar de komende trainings weken.