Winst in Langezwaag

Afgelopen zaterdag stond voor mij een tempotraining op het schema. Een week eerder nog een ultramarathon gelopen in Dwingeloo en de week goed door kunnen trainen. Langezwaag had de jaarlijkse trimloop en in overleg met Guido mocht ik daar de halve lopen. Met in en uitlopen vanuit huis een mooie training. Ingelopen (ging moeizaam) en omgekleed stond ik om 11.00 uur in mijn nieuwe Asics tenue klaar voor de start. (Mogelijk gemaakt door Asics en BijFolkert) doel was om de halve op marathontempo te lopen. Jan Stuursma liep ook de halve en Jan sytze de 16.1. Vooraf gaf ik aan niet te hard te starten en ze moesten hun eigen weg zoeken. Maar al snel liep JS uit op mij en Jan en liepen we stabiele kilometers van rond de 3.35. Na 9km gaf Jan te kennen dat het tempo net wat te hoog lag. Reden was een paar dagen van ziekte maar zoals het op Terschelling ging ging het ook hier de ander moet lekker doorlopen. Dat was ik dus, de kilometers gingen naar 3.25 en sneller en met grote passen kwam ik op 12km bij JS te lopen. Samen liepen we nog een mooi stuk op maar al snel kwam ik toch alleen te lopen. Tot 17km kon ik de kilometers volhouden en met de wind tegen besloten om niet te forceren maar rustig door te gaan. De finish in 1.13.41 prima tijd! Een eerste plek en een goed gevoel. Omkleden en ik mocht weer naar huis lopen.