Terugblik op 2018

Hoe beschrijf ik het jaar 2018? Een lastige toch wel, een jaar met enkele flinke teleurstellingen. Een jaar waarin ik mezelf moest toespreken en een jaar met enkele mooie hoogtepunten. Het jaar begon goed met winst in De Wilp op de halve marathon de tijd was prima en het zag er allemaal prima uit. Ook de winst in Makkum gaf aan dat ik er goed voor stond. Begin Februari kregen we de sleutel van onze nieuwe woning en moest er wel wat geklust worden niet veel gezien het nieuwbouw was. Maar toch kost dit meer tijd dan vooraf verwacht, wonder boven wonder konden de trainingen allemaal doorgaan en leek er geen vuiltje aan de lucht. Begin Februari liep ik in Apeldoorn een degelijke 25km geen toptijd maar ook zeker niet slecht. Kort daarop volgde de halve marathon van Langezwaag een 1.12.20 dat was een supertijd. Echter werd ik de week erop ziek, en flink ziek veel rusten en bijkomen maar het hakte er enorm in. Enkele wedstrijden daarna liepen nog niet goed en dus duurde het herstel langer dan verwacht. Begin April moest de vorm goed zijn want Enschede kwam eraan. Ik liep nog een halve marathon in Leeuwarden met open brug in 1.12,48 prima op koers. Maar toen werd het warm in Enschede heel warm en besloot ik na halfweg uit te stappen. Een goede keuze en de focus kwam te liggen op Sneek. Na een vakantie op Kreta was ik goed opgeladen in Drachten won ik de 8km met een tijd onder de 26 minuten. En had ik in Sneek mooie papieren op een toptijd, en tot de fietste mij uit de race beukte ging het super. Het verhaal daarna is natuurlijk bekend. Uithuilen verwerken en opbouwen. Nieuw plan Terschelling! Vooraf nog een uitstapje naar Winschoten waar ik lang op kop liep op de 50km maar na 40km uitstapte door energiegebrek. Terschelling ik was er wel klaar voor niet in de vorm van hoe ik in Sneek was maar wel goed genoeg om te strijden voor een eerste plek. Het werd een tweede plek, teleurgesteld? Nee zeker niet ik liep ontspannen na 2.35. en hoefde niet alles uit de kast te trekken om dat te bereiken al blijft het een marathon. Kort daarop lekker op vakantie gegaan naar De Kaapverdische eilanden. Ik was een beetje verkouden en het lange seizoen zat er wel op. Nog twee keer liep ik een halve marathon. Een in Balk 1.14.21 en en een in Marrum 1.14.59 Het jaar zat erop.

In December weer uitgebreid getest bij Guido, en plannen gemaakt voor het nieuwe seizoen. We hebben er zin in en gaan er een mooi jaar van maken!

Statistieken 2018

431 Looptrainingen

4507 kilometer

10.5 km gemiddeld per training

344 trainingsuren.

19 Wedstrijden 16x podium 14 overwiningen

NoordNederlandskampioenschap stratenloop Ijlst 7.5km

Geen PR’S