Het jaar was nog niet klaar.

Vandaag afgereist naar Marrum voor een klassieker de 40e halve marathon van Marrum. Een loop waar al vele toppers hebben gewonnen en waar ik nog nooit had gelopen. Met Guido afgesproken om niet alles uit de kast te trekken maar puur voor de winst te lopen. Bij het inlopen voelde alles goed en gekozen om in de lange trainingsbroek te gaan lopen. Met de harde wind geen verkeerde keuze. Om 12.05 gingen we van start en na twee rondes door het dorp had ik de koppositie ingenomen. Heel rustig aan liep ik weg bij de rest van het veld en na een 10km in 34.25 vond ik het genoeg geweest. De focus lag niet op een eindtijd en dus terug schakelen! De voorsprong bedroeg al een 40tal seconden en dus hoefde het neit harder. We kregen nu ook wel flinke tegenwind en dus was het raadzaam energie te sparen. De finish kwam inzicht en met 1.14.59 goed aan de opgegeven 1.15.40 gehouden. Heel tevreden met het verloop want vanaf de start zat ik er lekker in het liep soepel en het voelde goed! Op naar 2019!!!