Wederom winst in Balk.

Na een vakantie op Kaapverdiƫ was het weer tijd om lekker te gaan trainen. De Berenloop was een goede race en na een evaluatie met Guido en enkele testen hebben we de planning van het voorjaar van 2019 wel rond. Inmiddels weer drie weekjes volop in training en het gaat weer met stapjes vooruit. Afgelopen weekend mocht ik verschijnen in Balk. Een halve marathon door de bossen van Gaasterland een prachtig mooie maar ook wel pittige loop. Na een ontspannen inlooprondje mochten we om 11.30 vertrekken. Trainingsmaatjes van eerder jaren gaven het tempo aan. En we liepen al snel weg bij de andere lopers. Het doel was wel simpel winnen en een snelle tijd. Na 3,5km mocht ik alleen verder en zou ik niemand meer in de buurt zien. Er zat dit jaar een keerpunt in wat de route iets langer maakte. Maar op het halve marathonpunt klokte ik dezelfde tijd als vorig jaar namelijk 1.12.55 vreemd want ik had het idee dat het stukken sneller ging maar had nooit naar de tijd gekeken. 1.14.20 over 21.5km is een mooie tijd waarmee ik vooruit kan. De hartslag lag een stukje lager dan afgelopen jaar en dus kan ik wel zeggen dat het beter liep dan vorig jaar! Een eerste plek en een goed gevoel na afloop.