Winst in warme 7 van 7huizen

Vrijdagavond kwam trainingsmaatje Jan Sytze met het idee om naar Zevenhuizen te gaan. Ik had in eerste instantie een 3000m op de planning in Utrecht maar na een kwakkelperiode en een warme loop in Oude Willem een week eerder was ik nog niet in conditie om te vlammen op de 3000m Dus spoedig contact gezocht met de organisatie, en de startnummers lagen klaar voor ons. Toch altijd top geregeld in Zevenhuizen (gr). Bij het inlopen voelde het klam en benauwd aan, maar ik wou me toch serieus testen. Om 20.00 uur werden we weggeschoten en gelijk een stevig tempo, alleen Jan sytze ging mee en dus een goed teken want we kwamen voor de overwinning. Maar na een eerste kilometer van 3.03 zat er een andere onbekende atleet bij ons. Dat was opmerkelijk want het ging toch wel heel hard. Nogmaals een versnelling om te kijken wat er gebeurde, dit was zo rond het onverharde gedeelte van het parcours. Helaas trok ik nu te hard want ik liep solo. Jan Sytze had al te kennen gegeven wat er ook gebeurde om voor de winst te gaan. Dus harken maar, want het liep niet zo heel goed, moest hard werken voor een tempo wat ik dit jaar eigenlijk veel makkelijker draaide. Maar ik wou winnen dus niet zeuren beuken. Na de eerste ronde van 3.5 was het gat zo`n 5 seconden. Dit zou zo ook blijven, want de 2e ronde was steady nog niet goed maar toch ik kon hem uitlopen op 3.16 de kilometer. De nummer 2 kwam uit Groningen bleek later, en maatje Jan Sytze werd in de sprint nummer 3. Toch een mooi podium want later bleek dat de nummer 2 35+ was!

Met 2 mooie bekers mochten we naar huis!

 

1 Riekele Kobes 1986 Nij Beets 23:03 23:02
2 Jan Sytze Jonker 1986 Hemrik 23:52 23:51
3 Meindert Ter Veer 1984 Oldehove 23:53 23:49
4 Roelof Oostra 1983 Mantgum 25:06 24:59