Maandelijks archief: maart 2019

Het is niet altijd top!

Afgelopen zaterdag was ik weer eens in Leek, tijdens de leeksterlenteloop zou ik een halve marathon als training lopen. De afgelopen weken veel getraind en dus niet al te fris aan de start. Het doel deze dag was om rond het marathontempo te gaan lopen. Ergens tussen de 1.13-1.14 zou ik dan uitkomen. Bij het inlopen voelde het prima maar niet geweldig. Afijn gewoon gaan en zien waar het schip strand. Hilbert was mee op de fiets zodat ik kon drinken bij elke post, met mijn eigen sportvoeding. Dit was een enorm voordeel want hier kan ik ook over beschikken in Enschede. De eerste 5km waren te snel, ik liep met een snelle loper van de 10 en kop over kop ging het te hard. 33.56 over de eerste 10km was helemaal veel te snel. Tandje terug en niet forceren, ik liep al de gehele race tweede achter een sterk lopende Alwin Heitinga. Deze zou ik ook niet meer bijhalen en met de wind tegen liet ik het eigenlijk een beetje lopen. De kilometers waren wel op het marathontempo maar het ging stroef. Hilbert was vandaag ideaal want hij motiveerde me om lekker door te lopen en goed te drinken. Tot 18km ging alles prima maar er kwam wat zand in de moter. Ik kreeg wat steken in de kuit en besloot uit voorzorg het tempo terug te schroeven en niet te forceren. 1.13.34 prima tijd maar veel verval. Een tweede plek en toch eigenlijk tevreden over waar ik nu sta.

5 jaar op rij winnaar van de Merenloop.

Gisteren was het weer zover de merenloop. Een jaarlijks terugkomende loop voor mij. Waarom de omstandigheden het uitdagende parcours. Dit zijn mijn elementen en ik hou van deze loop. Ik was er ook opgebrand om wederom te winnen. Een dag eerder de veneboerloop laten schieten om uitgerust aan de start te staan.

14km modder, regen, wind en kou, en hekken om niet te vergeten. Om 14.00 werden we weggeschoten. En als andere lopers me uitdagen om hard te starten dan ga ik daar graag in mee. Dot gebeurde namelijk en ik had er wel zin in! Er werd een strak tempo op de weg gelegd maar na 500m begonnen ze al te verzwakken. Voor mij het teken om er een schepje bij op te doen. Resultaat een eerste kilometer van 3.03 deed het pijn mwa het voelde goed. Vervolgens nog 2 snelle kilometers erachteraan en ik lag los. Na 4,5km het weiland in, een weiland dat er goed bij lag en ik kon redelijk snelheid houden. De hekken gingen ook vrij gemakkelijk en dus was het een minder zware editie. Ondanks de kou en regen etc liep het lekker. Na 10km het weiland uit en nog een tandje erbij om na 49.20 te finishen. Ruim 2 minuten sneller dan vorig jaar maar toen was het een zware editie.

Heerlijk gelopen bij rondje Goutum

Afgelopen weekend stond voor mij het rondje Goutum op het schema. Paar jaar geleden al een keer mogen winnen en dat wou ik deze editie wel weer. Van Guido de opdracht gekregen niet volle bak te gaan maar goed door te lopen. Na het inlopen voelde alles prima en dus konden we gerust de kilometers lopen. Er stond een stevig windje. En 30km is een beste afstand. De kilometers volgden elkaar zeer vlot op. Na 5km kwam ik iets sneller door dan gepland maar niet overdreven veel. Na een korte plas stop kon ik tot 15km goed doorlopen. Dit was ook het lastigste stuk want de wind stond vol tegen. Maar na een doorkomst van 56.00 minuten wist ik dat het tweede deel wel wat sneller kon. Zonder mezelf extra te vermoeien lukte dit vrij gemakkelijk. En liep ik het tweede gedeelte in 55.11 bijna een minuut sneller dan de heen weg. Heel erg tevreden dus! De kilometer tijden waren goed en mijn gevoel zegt dat het nu allemaal de goede kant op gaat vallen! We gaan nu nog een periode in van finetuning en dan in April wederom genieten van een mooie marathon!