Maandelijks archief: januari 2019

Winst in Tzum.

Na een week met wat fysieke probleempjes met het lichaam toch besloten om af te reizen naar Tzum. Tuurlijk hardloopvriend Arie nam afscheid en daar wou ik bij zijn. Eerder in de week had ik irritatie aan de achilles en dus in overleg met Guid besloten te starte. Maar niet alles uit de kast te lopen. Bij het inlopen voelde het goed en dus besloten toch zeker te starten. Vooraf was het duidelijk niet forceren. Na een ronde door het dorp lag ik al aardig achter Willem de Boer en Rob Vijver. Geen probleem ik had nog geen energie verspilt. Maar na 2km dacht ik bij mezelf het voelt goed en ik heb geen last. Tempo iets opschroeven dan maar. Het wattage op 370 en in marathonpace komen. Dat lukte en al snel liep ik vervolgens op kop. Nog steeds geen last en dus door. 34.40 na een zeer behouden start gaf aan dat het hard ging. (Kilometers van 3.15 zaten er tussen) maar ik had zo’n groot gat dat ik bij mezelf dacht er komen nog zware weken aan. Gas er af en uitlopen op 15km/h is ook voldoende en zo ging het na 1.05.13 op de 18km was ik fit en had ik geen last. Na een lange training vandaag weet ik dat ik niks heb geforceerd. We gaan lekker door en op naar de komende trainings weken.

Winst in de Wilp,

Het jaar traditioneel gestart in de Wilp. Een loop waar ik elk jaar start, bij beppe op de koffie om vervolgens in de middag de loop mee te pakken. Inmiddels de 13e keer waarvan 9 keer winst op de halve marathon. Ook dit jaar de halve marathon op het programma. In de week voorafgaand niet helemaal topfit en dus lastminute besloten met Guido om wel te starten maar heel erg rustig te lopen. In de ochtend bij het loslopen liep het al niet heel super maar goed genoeg. In de middag weer wat gelopen en om 13.30 mochten we van start. Heel rustig kwam ik in het ritme van 3.38-3.42 de kilometer. Dit zou ik de hele race een beetje lopen en liep dus vrij constant. Voor de wind stukken boven de 18km/h en tegen de wind in richting de 15. Na 1.17.21 passeerde ik de finish. Na een plasstop en drankstop onderweg had het wel een minuutje sneller gekund. Het hoefde niet en dus niet onnodig energie verspelen. Heb zin in het traject naar de marathon op 14 April en we gaan zien wat het dit jaar oplevert.

Terugblik op 2018

Hoe beschrijf ik het jaar 2018? Een lastige toch wel, een jaar met enkele flinke teleurstellingen. Een jaar waarin ik mezelf moest toespreken en een jaar met enkele mooie hoogtepunten. Het jaar begon goed met winst in De Wilp op de halve marathon de tijd was prima en het zag er allemaal prima uit. Ook de winst in Makkum gaf aan dat ik er goed voor stond. Begin Februari kregen we de sleutel van onze nieuwe woning en moest er wel wat geklust worden niet veel gezien het nieuwbouw was. Maar toch kost dit meer tijd dan vooraf verwacht, wonder boven wonder konden de trainingen allemaal doorgaan en leek er geen vuiltje aan de lucht. Begin Februari liep ik in Apeldoorn een degelijke 25km geen toptijd maar ook zeker niet slecht. Kort daarop volgde de halve marathon van Langezwaag een 1.12.20 dat was een supertijd. Echter werd ik de week erop ziek, en flink ziek veel rusten en bijkomen maar het hakte er enorm in. Enkele wedstrijden daarna liepen nog niet goed en dus duurde het herstel langer dan verwacht. Begin April moest de vorm goed zijn want Enschede kwam eraan. Ik liep nog een halve marathon in Leeuwarden met open brug in 1.12,48 prima op koers. Maar toen werd het warm in Enschede heel warm en besloot ik na halfweg uit te stappen. Een goede keuze en de focus kwam te liggen op Sneek. Na een vakantie op Kreta was ik goed opgeladen in Drachten won ik de 8km met een tijd onder de 26 minuten. En had ik in Sneek mooie papieren op een toptijd, en tot de fietste mij uit de race beukte ging het super. Het verhaal daarna is natuurlijk bekend. Uithuilen verwerken en opbouwen. Nieuw plan Terschelling! Vooraf nog een uitstapje naar Winschoten waar ik lang op kop liep op de 50km maar na 40km uitstapte door energiegebrek. Terschelling ik was er wel klaar voor niet in de vorm van hoe ik in Sneek was maar wel goed genoeg om te strijden voor een eerste plek. Het werd een tweede plek, teleurgesteld? Nee zeker niet ik liep ontspannen na 2.35. en hoefde niet alles uit de kast te trekken om dat te bereiken al blijft het een marathon. Kort daarop lekker op vakantie gegaan naar De Kaapverdische eilanden. Ik was een beetje verkouden en het lange seizoen zat er wel op. Nog twee keer liep ik een halve marathon. Een in Balk 1.14.21 en en een in Marrum 1.14.59 Het jaar zat erop.

In December weer uitgebreid getest bij Guido, en plannen gemaakt voor het nieuwe seizoen. We hebben er zin in en gaan er een mooi jaar van maken!

Statistieken 2018

431 Looptrainingen

4507 kilometer

10.5 km gemiddeld per training

344 trainingsuren.

19 Wedstrijden 16x podium 14 overwiningen

NoordNederlandskampioenschap stratenloop Ijlst 7.5km

Geen PR’S