Maandelijks archief: november 2018

Een tweede plek bij de Berenloop

Afgelopen zondag was het zover de Berenloop. Vorig jaar was ik winnaar en dit jaar mocht ik starten met startnummer 1. De welen voorafgaand gingen zeer goed en ik had er vertrouwen in. Met Guido vooraf een plan opgesteld en dat moest ik simpelweg gaan uitvoeren. Vrijdag al afgereisd naar Terschelling om daar de laatste nachten door te brengen.

Zondag 12.40 

Zenuwachtig? Nee, druk, nee ook niet. Ik was ontspannen en stond er goed voor. Jan Stuursma zou deze wedstrijd mij de meeste tegenstand bieden en zo zou het ook gaan. Na de eerste kilometers bleek al snel dat we elkaar gevonden hadden. Kilometers van 3.35-3.40 heel makkelijk kwamen ze weer. Na 10km in 36.00 lag ik iets voor op schema en gaf aan iets te vertragen en het opgegeven wattage aan te houden. Jan wou samen verder en dus bleven we bij elkaar. Na de halve marathon in 1.16.45 ongeveer wisten we dat er een mooie tijd zou uitkomen. Helaas moest ik vlak voor 23km hoognodig plassen. Ik gaf aan dat Jan door moest gaan al gaf Jan te kennen wel even te willen wachten maar dat zou hem ontnemen een toptijd te lopen en dat wou ik niet. Snel plassen was er niet bij en na zo’n 30 seconden kon ik weer de race hervatten. Een groot gat was het ruim 300m rustig blijven dacht ik bij mezelf en niet forceren.

Op het strand kwam ik dichterbij en voelde ik dat er wel mogelijk was. Jan is een sterke loper en kon het opvangen want na 38km groeide het gat weer. Ik was berust in mijn tweede plek en besloot niet te forceren want ik liep echt op de limiet. 2.35.35 super tevreden over de finish gelijk een intervieuw en warme kleren aan. Ik heb veel geleerd weer deze marathon en word tweede maar ben hoer zeer content mee. Nu lekker herstellen en plannen maken voor het nieuwe jaar.