Maandelijks archief: oktober 2018

Mijn eerste trail

Jaja ook ik moest er maar eens aan geloven. Een trail en wel in Duitsland de Teutolauf was het strijdtoneel. Vooraf goede verhalen gehoord en ik had er zin in. De afstand bedroeg 29km met 600 hoogtemeters. 3 heuvels/bergen moesten bedwongen worden en het was een uitdagend parcours.

De start was om 13.50 en er stonden rappe mannen aan de start. Ik liep met mijn racevest en dus dachten enkele lopers waarschijnlijk van wat moet die daar. Een underdoug positie leek het. Na het startschot gingen de heren hard weg en omdat het gelijk steeg bleef ik even de kat uit de boom kijken. Na 3/4km kwam ik in het ritme en langzaam aan kwam ik van positie 6 naar een tweede plek. Heuvelop voelde ik me erg sterk maar naar beneden durfde ik nog niet.

Ervaring??? Het deerde niet echt het was een avontuur op zich en ik kon genieten onderweg de kilometers voelden lang maar de omgeving maakte alles goed! Enkele keren een klein stukje moeten wandelen omdat ik teveel in elkaar trok. Maar naar 1.48.36 passeerd ik de finish. Moe en voldaan maar ik kon de gehele race eten en drinken waarmee ik tijdens de Berenloop misschien wel de gehele race kan doorkomen! Een tweede plek achter een 2.25 loper op de marathon niet geheel ontevreden dus.

Noord nederlands kampioen stratenloop.

Afgelopen zaterdag stond er een loopje op het programma. Niet zomaar een loopje het Open Noord Nederlands kampioenschap stratenloop. Een afstand van 7.5km over jawel klinkers, en een stuk gras. In de ochtend had ik samen met mijn vriendin de 15km wandeltocht al gelopen, ik was dus goed warm. Echter mocht ik ook nog een 30minuten duurloop doen. Na dit alles wist ik niet wat ik kon verwachten met de loop. Bij de start ging het gelijk hard! Mijn idee was om even de kat uit de boom te kijken. Maar…. na 500m vond ik het prima en versnelde gelijk na de kop van de wedstrijd. Ik kreeg 2 jonge lopers mee en had het idee om dit tempo vast te houden. 3.20 per kilometer was hard zat. Na 2km nog maar even een tandje erbij, langzaam aan brak het elastiek. Ik liep inmiddels solo en na 5km in 16.12 besloot ik het tempo iets te los te laten. Het waren overigens rondjes van 2.5km en dus kon ik na elke ronde kijken waar mijn medelopers liepen. Ideaal was dit en zodoende zag ik dat de eerste plek niet meer in gevaar kwam. 24.40 op 7.5 km en met dit parcours was ik dus heel tevreden! Een mooie overwinning en toch weer een soort van kampioenschap erbij. Nog een flink stuk uitgelopen en zeer tevreden naar husi gegaan.