Maandelijks archief: september 2018

Hoe gaat het???

Een titel zegt veel, maar hoe gaat het nou echt? Dat is de vraag, een vraag waarop ik snel kan antwoorden. Goed! Het gaat lekker momenteel, de trainingen gaan lekker en het voelt allemaal zeer goed aan. Na Winschoten waar ik de 50km op het schema stond heb ik een rustdag genomen. Dit stond ook op het schema, maar vanaf de tweede dag gaat het eigenlijk heel erg lekker. Veel kilometers volgden. In Winschoten kwam ik tot 40km in 2.34 prima voor die dag, het lichaam wou niet verder en ik besloot met een ruime voorsprong uit de race te stappen. Dit was de juiste keuze want het lichaam herstelde zeer snel. Vooraf was al met Guido besproken dat het geen piekmoment was maar gewoon kijken wat er mogelijk was. Veel zijn we te weten gekomen en dit heb ik dan ook meegenomen in mijn bagage. Mijn focus ligt nu op het najaar en wil ik nog enkele leuke wedstrijden lopen. Maar er is meer……

 

BLT 3 of te wel, ik heb mijn trainersdiploma behaald en sta inmiddels voor de wedstrijdgroep van SV Friesland. Altijd zorgt de club goed voor mij en daar wou/wilde ik wat voor terug doen. Daarop besloten de thuisstudie van de Atletiekunie te doen, en op die manier mijn diploma te behalen. Onder leiding van Sjouke heb ik het gehele traject doorgelopen en veel geleerd en gedaan. Dit resulteerde in een ruime voldoende op zowel theorie als praktijk. De komende jaren wil ik me naast mijn eigen carrière dus ook verbeteren als trainer en zal ik daar langzaam aan in gaan groeien.

 

Kortom het gaat goed……

 

 

Winst in Harlingen

Enkele jaren geleden liep ik al eens in Harlingen. Afgelopen woensdag kwam ik terug! Op mijn schema stond 16km hard. Of te wel niet sparen maar volle bak lopen. Ik had er zin in, al een beste periode van training achter me en dus niet okselfris om het zo maar te zeggen. Vanuit het werk gelijk heen wat inhield 18.00 aanwezig omkleden en nummer opspelden. Even inlopen en om 19.00 uur mochten we van start. Gelijk liepen er enkele heren snel weg maar na circa 200meter had ik ze al achterhaald. We hadden de wind het eerste stuk in de rug en ik liep op het vermogen wat was opgegeven door Guido. De eerste 5km rond de 16.00 maar toen kwam de brug bij Zurich. Een brug met treden, dit koste wel veel energie en had ik eigenlijk ook niet verwacht. Het liep heerlijk ondanks dit obstakel. De kilometers volgden elkaar snel op en al snel wist ik dat de route iets meer dan 16 zou zijn. De 10e.m ging in 55.30 niet verkeerd dacht ik bij mezelf. De finish 58.05 op 16.9km is een tijd waar ik wat mee kan voor de komende periode. Inmiddels al weer enkele trainingen verder ben ik best wel blij met het resultaat van Harlingen en smaakt het naar meer!