Maandelijks archief: juni 2018

Mijn verhaal over de marathon

Botsing op voorfietser

oorzaak van uitvallen

 

‘Friese concurrenten vallen onderweg uit, of komen niet in de buurt’ staat in het verslag van de Mar-athon Sneek die gewonnen werd door de Limburger Ricardo Floris. Ik was een van de uitvallers, maar wel tegen wil en dank. We liepen samen op kop, maar na 15 kilometer versnelde hij en ik liet hem bewust gaan om mijn eigen tempo te blijven lopen.

Ik kreeg een voorfietser mee van de Atletiekunie. Hij was onderweg vooral bezig met de tv en zijn mobiel. In Goïngarijp was een smal bruggetje en die zag hij te laat. Hij sneed voor mij langs waardoor ik op hem knalde. Ik vroeg hem waar hij mee bezig was, maar kreeg geen reactie noch een excuus. Ik had veel pijn in linker hamstring en heup, maar wist toch het gat met Ricardo te dichten en de kop over te nemen. Na 23 kilometer begon het overal pijn te doen. Ik heb stilgestaan en gerekt om de pijn minder te maken.

Op dat moment lag ik 20 seconden achter Ricardo die amper vooruit kwam en bijna stil stond. Later werd de pijn te erg en moest ik de handdoek gooien.

Er wordt dan snel geroepen dat Riekele weer uitgestapt is en ook andere atleten gaven hun mening maar zonder de oorzaak te kennen. Ik was geen favoriet, maar de race was anders verlopen zonder die botsing. Daarna kwam ik niet meer in mijn ritme en had pijn.

De organisatie treft geen blaam, maar die official wel. De hoofdwedstrijdleider heeft inmiddels excuses aangeboden, het had niet mogen gebeuren zei hij. Maar mijn nasmaak blijft zuur want ik was in vorm.

Riekele Kobes 

Eindelijk de winst bij de 8 van Drachten.

Afgelopen zondag was het zover, ik mocht de hoogste trede beklimmen bij de 8 van Drachten! Maar wat ging vooraf… 30-5-2018 bosloop wijnjewoude, een harde training waarin ik de 16km liep in 56.20 een eerste plek en een prima tijd op dit onverharde parcours. Het liep prima maar niet super. Ik kwam voor de winst en ging met een broodmand naar huis, missie geslaagd. Een week later stond daar de lus van akkrum op het programma. Een 12km loop in en om Akkrum wederom een harde training, resultaat de eerste plek. 41.30 werd de winnende tijd. Zeer tevreden met het resultaat al voelde ik me wel wat vermoeid van de afgelopen periode. Maar goed met frisse moed ging ik naar Drachten. Vooraf wist ik dat er kansen waren voor de overwinning, maar ik bleef rustig en wachtte af. Het inlopen ging lekker en het weer was dit jaar eens goed. Niet te warm en wind tegen. Sterke jongens aan de start en maar kijken wat er gebeurd. 14.00 de start oef wat gingen ze hard weg, maar blijf bij het plan, vlak proberen te lopen en niet overhaasten. Na 2,5km achterhaal ik de kop van de wedstrijd. En het is erop en erover. Het loopt mooi, echter gaat het toch ook best wel hard. Mijn vermogenmetertje geeft een goede pace weer en ik weet dat er een tijd van onder de 26.40 mogelijk is. Dit kreeg ik op van Guido en daar wou ik zeker in de buurt komen. Na 5km was het beste er wel af maar ik bleef gefocust. De finish kwam inzicht. WOW….. 25.57 dat was niet verwacht, ik had hier geen rekening meegehouden. Superblij natuurlijk. Een eerste plek en een mooie tijd!