Maandelijks archief: mei 2018

Warme 4 mijl

afgelopen weekend was het tijd voor de 4 mijl van sneek. Namens onze sponsor doen we hier vaak mee met enkele gesponsorde atleten in teamverband. Zo ook smdit jaar. Voor mij persoonlijk een mooie snelheidsprikkel en kijken hoe het verloop richting de marathon is. In de ochtend al even getraind en vroeg afgereisd naar Sneek om daar het nummer in ontvangst te nemen. Vervolgens nog wat kilometers gemaakt en toen om 15.00 mochten we los. Het voelde wat stroef en niet super ontspannen. Maar goed ik starte rustig en zou zodoende in de tweede helft van de wedsttijd mensen oprapen. 21.00 was uiteindelijk de tijd. Slechts 15 seconden langzamer dan vorig jaar. Toen op wedstrijdschoenen nu op de trainingsschoenen. Zeer tevreden dus. Oja ik werd wederom 4e! Maar met het team pakten we de eerste twee plekken en mochten we de cup met de grote oren meenemen naar de winkel. Nog een gezellige nazit bij de sponsor ging ik huiswaarts. Ik sta er goed voor met het oog op de marathon en heb er zin in!

 

Winst bij de ronde van Oranjewoud

Warm weer, stevige wind een zware trainingsweek er waren mooie ingrediënten vooraf aan deze loop. Maar het liep, het liep redelijk goed ook nog. Althans de benen waren vermoeid het lichaam en de geest hadden er zin in maar dat het goed uitpakte wist ik vooraf niet. Het was een thuiswedstrijd en dus wou ik graag winnen. Ingelopen vanuit huis met een grote ronde en het startnummer opgehaald. Thuis nog opgefrist en omgekleed om vervolgens met Tineke naar de start te gaan. 26 warme kilometers stonden er op het schema…. Het warme weer was overigens bonus maar goed zoals eerder gezegd ik had er wel zin in. Jan Venhuizen, Willem de Boer mijn uitdagers. Sterke lopers en dus geen cadeaus. Na het startschot even rustig opstarten, kilometers van 3.30-3.38 daar wat tussen in en ik zou op 1.32.19 uit moeten komen. Guido had al aangegeven dat het wel goed kwam met het vermogen en dat ik zoals altijd de wattages moet lopen die er opgegeven zijn. Het liep enorm stroef geen ritme en totaal geen zuurstof in het lijf. Maar ik kreeg al vrij snel een gat met de anderen en maakte me geen zorgen. Na 6km kwam Willem bij me lopen. Wat praten met elkaar konden we in elkaars tempo lopen. Het was wel even fijn want we moesten nog een lang stuk. Ik kon ook even herstellen op de een of andere manier en werd heel erg relaxed. Nee dacht ik bij mezelf dit moet niet. Knop om en weer naar het juiste tempo. En ik liep langzaam weg, na de eerste doorkomst op 16.1km in 55.40 (tevens snelste tijd van de dag op deze afstand) wist ik dat het goed zat. Verdorie ik miste de waterpost even terug en verversen. Willem kwam snel terug maar hij kon het gat niet dichten. Nu we nog een ronde van 10km moesten had ik het idee dat met 36 minuten ik wel kon winnen en dus ging het tempo iets terug om te sparen. Huh een keerpunt ja de ronde van 10km had een keerpunt, voordeel was dat ik Willem zag en ik een grote voorsprong had althans een 30tal seconden. Het beste was er nu ook echt wel af, na het keerpunt kwam ik ook niet meer in een lekker ritme. 1.13.44 ongeveer op de 21.1km wel nog steeds op schema maar het ging moeizaam. 23km de laatste kilometers waren voor de wind en dus kon ik nog wat tempo vinden. 1.31.49 en ik ging over de finish! Yes winst en onder de beoogde tijd!

Hoe ging de afgelopen periode?

Om maar met de deur in huis te vallen, balen balen en vooruitzien! Enschede de marathon, fysiek en mentaal was ik er klaar voor! Maar het weer was de uitdaging dit jaar. Gezoen het feit dat ik niet super ben met warm weer had ik de hoop dat het goed zou uitpakken en de warmte later op de dag zou komen. Helaas om 10.00 in de ochtend was het toch al zo’n 16 graden. Maar ik was er klaar voor en moest het gewoon doen. Vooraf met Guido het plan al gemaakt en de eerste kilometers zeer behouden gestart. Na 3 kilometer kwam ik in het ritme en het draaide goed. De kilometers van 3.30-3.33 kwamen makkelijk en er was geen vuiltje aan de weg. De focus was super en het veld deed wat ik verwachtte. De hazen van de dames waren niet stabiel en 1 voor 1 kon ik ze oprapen. Steeds mooie richtpunten en zo vlogen de kilometers voorbij. 10km 35.25 exact op schema en lekker draaiend. Maar op 15km was het gebeurd het lichaam gaf aan ok terug te schakelen. Ik moest gehoor geven gezien het restant van de wedstrijd en besloot niet te forceren. Na 20km draaide ik rechtsaf naar de finish en liep 1.15.40 op de halve. Hoer kwam ik niet voor maar het lichaam gaf aan dat het niet kon. Balen maar accepteren! En door, het laatste pakte ik goed op. Afgelopen woensdag liep ik een plaatselijke 10km, doorkomst 10km in 33.10 gaf wel aan dat het met de vorm wel goed zit! Nu lekker doortrainen  en genieten van het lopen. Het was niet mijn dag maar die dag gaat zeker komen. Word vervolgd…..