Maandelijks archief: december 2017

Winst in Balk

Afgelopen zaterdag mocht ik weer lopen in Balk, eigenlijk loop ik hier elkaar jaar en ook dit jaar kon weer rekenen op een uitnodiging. Een zeer leuke loop en goede organisatie maken dit tot een prachtige wedstrijd. Vriendelijk ontvangen met een bakje koffie en even wat bijgepraat met de organisatie. Vlug even rustig inlopen en omkleden. Vooraf hadden Guido en ik het idee om rond de 1.14 te lopen, gezien de huidige vorm etc leek dat haalbaar. Ook enkele snelle atleten op de 12km en trainingsmaatje Hilbert stond aan de start.

De start ging makkelijk de heren Jan sytze en Hilbert maakten de weg vrij en ik kon erachter kruipen. Al snel gaf ik aan dat we konden versnellen. Dat hoef je tegen Hilbert niet te zeggen die geeft gas wanneer het moet en een tussenkilometer van 3.10 ongeveer was genoeg om een gat te maken met de rest van de lopers. Na 3km moesten we helaas afscheid nemen. Jan Sytze liep 12km en Hilbert zou er een duurloop van maken. Maar wat liep het eigenlijk lekker ik had een mooi wattage op het klokje en het draaide goed. Het parcours is zwaar te noemen. Veel draaien en keren en veel valsplat. Maar de route is zo fantastisch mooi dat je blijft genieten. 10km 34.30 ongeveer lekker dacht ik bij mezelf en gewoon fris nog steeds. Nu kwam het zwaardere stuk van de route veel klimwerk en wat open stukken maar ik hield ritme!

20km 1.08.57 wat inhield een vlakke race, en op weg naar de finish 1.12.53 een rappe tijd voor de tijd van het jaar en op dit parcours. Zeer tevreden mocht ik mijzelf weer als winnaar kronen na een jaar waarin ik de titel kwijt was maar het voelde goed! Een zeer geslaagde dag en een met een fijn gevoel ging ik huiswaarts.

 

Eerste testloop na de marathon

Afgelopen zaterdag afgereisd naar Mildam voor de plaatselijke 10km cross. Ik wou graag weten hoe ik srvoor stond na de marathon. Midden in een trainingsblok wist ik dat de benen niet geheel fris zouden zijn. Maar toch had Guido ervoor gezorgd dat ik prima aan de start stond. Goed stevig ingelopen op hoog tempo, niet verkeerd want de temperatuur lag rond het friespunt. Ik had deze loop in het verleden al enkele keren gewonnen en kende het parcours goed. Ook Jan sytze Jonker was van de partij en we spraken al snel af om samen te gaan lopen. De eerste kilometer hielden we flink in en kregen enkele atleten mee. Naar pakweg 1500meter lagen we gelijk los en gooide ln we het tempo de hoogte in. Kilometers van 3.30 op een cross is snel zeker voor dit parcours. De eerste 5km rond de 17.40 en dus mooi op koers voor een rappe eindtijd. Kop over kop gingen de kilometers snel voorbij. En na 35.45 gingen we gezamelijk over de finish. Een goed resultaat en tevreden ging ik huiswaarts. Een mooie geslaagde test en nu lekker opbouwen naar 2018 waar al mooie wedstrijden zijn ingepland!