Maandelijks archief: juni 2017

De halve marathon van Sneek

Afgelopen zaterdag was de halve marathon van Sneek mijn strijdtoneel. Na een paar goede trainingsweken en enkele behandelingen aan de knie was ik er wel klaar voor. Het doel was vrij simpel proberen pijnvrij te lopen en hopelijk was dat genoeg voor een podiumplek. Door mijn vader gebracht en dus geen drukte aan het hoofd. We starten vlakbij Terherne en lopen dan langs het water terug naar Sneek. Bij het inlopen voelde alles zeer goed aan.

19.00 we mochten starten tegelijk met de marathon die in Sneek van start ging. Al snel liep ik op kop samen met Willem de boer en Eelke Boonstra. Het ging super we liepen ook voor de wind maar de kilometers gingen rond de 3.20 en dat voelde al heel vertrouwd. Tot 5 bleef ik dit tempo lopen en vanaf toen besloot ik voor mezelf om niet te forceren, we moesten de Oude Schouw over en daar liep hetnog steeds lekker. Een flinke heuvel waar ik geen last kreeg, heerlijk was dat! Inmiddels liep ik ook solo met Willem voor mij en achter me nog andere atleten. Langzaam aan vertragend naar kilometers van 3.35-3.40 en dat ging fantastisch. Oké het gat met Willem werd groter en groter maar het maakte mij niet uit! 15km 52.45 ongeveer en met een big smile. De laatste kilometers voelde ik dat de inhoud nog niet super was en dat ik wat meer moest werken. Nog even volhouden dacht ik bij mezelf en toen kwam daar de finish. 1.15.15 tja 5minuten boven mijn pr maar dat maakte even niks uit. Pijnvrij gelopen en lekker ontspannen gelopen! Een 2e plaats want meer zat er niet in vandaag. Nu lekker opnouwen naar een nieuwe marathon en weer snelle tijden op onderligende afstanden.

 

Pijnvrij lopen,

Zoals de titel beschrijft pijnvrij lopen. Na een periode van herstel en vakantie (Gran Canaria) was het ook een periode van kwakkelen. Mijn knie met name deed niet wat ik wou en dus vele trainingen moeten skippen. En 5 weken na de marathon kon ik dan ook mijn eerste trainingsweek weer compleet maken. Niet elke training was pijnloos maar wel elke training kwam het vertomrouwen terug dat mijn begeleiding mij stukje bij stukje weer heel maakte. Alleen had ik in April al toegezegd voor de 8van Drachten en dus moest ik proberen hier pijnloos te starten anders was het geen optie om te starten. Na de zaterdag training van een uur had ik nog lichte twijfels en zou ik de nacht afwachten. Goed geslapen en geen pijn/last dus besloten om heen te gaan.

Even inlopen rond de atletiekbaan om vervolgens met het busje naar de start te worden gebracht. Nog steeds geen last en dus heel hoopvol. Daar nog enkele minuten wat gejogd en gerekt en getrekt te hebben was ik er wel klaar voor. Geen wedstrijdschoenen maar de trainers aan voor goede stabiliteit! Bam daar mochten we weg, de eerste kilometer 3.20 en de 2e ook in 3.20 zelfs nog even op kop gelopen. Maar besloten geen risico te nemen en heelhuids de finish halen. Langzaam aan kwam het besef dat het goed ging waar ik de dagen ervoor al bij 4km last kreeg bleef dat nu weg. En dus op het moment dat we het 5km punt voorbij gingen in 17.15wist ik dat het goed zat. Op 7km kwam daar nog de viaduct aan en ook hier geen last. Yes super en toen dacht ik dan nog even doortrekken tot de finish en zowaar haalde ik nog iemand in. Een 6e plek en mijn langzaamste tijd sinds 5jaar maar ik was happy! 27.27 de eindtijd. Vanochtend in alle vroegte alweer een training afgewerkt! Pijnvrij! Bedankt Jilling, Marco, en Lucille voor het goede handelen de afgelopen periode!