Maandelijks archief: juli 2016

Een andere weg ingeslagen.

Zoals de titel het al zegt een nieuwe weg, inmiddels ben ik sinds een maand trainend op schema’s. Deze schema`s zullen mij snellere tijden gaan opleveren op de lange afstanden. Na een lange zoektocht en veel afwegingen ben in Juni afgereisd naar Amersfoort. Hier ben ik uitgebreid getest en heb ik mijn doelen besproken met sportarts Guido Vroemen. Een zeer kundige trainer van o.a. Yvonne van Vlerken (Triathlete) Remco Grasman (tijdrijder) Jetze Plat (handbiker) en andere sterke atleten die in hun sport tot de top behoren. Voor mij was de grootste uitdaging het vinden van een trainer die mijn doelen reëel acht, en er samen met mij alles uit wil halen wat er inzit. Door middel van een inspanningstest en controle van het lichaam hebben we de plannen besproken en zijn we sinds eind Juni begonnen met de samenwerking. Deze samenwerking lijkt mij de juiste stap in de richting een trainer die oog heeft voor de atleet en zeer gedreven is in zijn vak. Hieronder een korte beschrijving van Guido Vroemen.

Guido Vroemen

Sportarts en eigenaar van SMA Midden Nederland.  NOC*NSF Topsportarts, Medisch Bioloog, inspanningsfysioloog en gediplomeerd triathlontrainer. Bondsarts Nederlandse Triathlon Bond, teamarts team4Talent en Roompot-Oranjepeleton en trainer, coach van diverse topatleten. Vaste columnist  Triathlon- en duathlonsport en diverse wielertijdschriften. Voor publicaties klik hier.
Autoriteit op gebied van inspanningsfysiologie en vermogensmeters
Guido is zelf al vele jaren een actieve hardloper,wielrenner en triatleet/duatleet.

Voor uitgebreide informatie zie ook:

Home

 

 

Oldewierdenloop 2016

Afgelopen weekend had ik de oldewierdenloop in mijn schema staan. Een halve marathon met als doel lekker hard te gaan! Een prima trainingsweek gedraaid en niet gas terug genomen. Dan weet je natuurlijk nooit hoe het zal uitpakken. Bij het inlopen voelde ik me prima en had er dan ook veel zin in. Vroeg tijdstip 10.00 dat is wel fijn als je middags nog een afspraak hebt staan. Ik had hier in het verleden wel eens gelopen en altijd gekozen voor de 10km een prima organisatie en in het verleden was hier al hard gelopen met 1.08 als parcoursrecord. Op het moment dat we werden weggeschoten voelden de beentjes toch wel zwaar aan. Niet geheel erg want na een goede eerste kilometer lag ik los van de rest van het veld en zou het eenzaam worden. Prima knop om en gewoon gaan. Een beetje wisselend tempo reden hiervan was de wind die flink aanwezig was. Na 5km net boven de 17.00 minuten wist ik dat een tijd van 1.12 niet meer haalbaar was. Jammer want ik had wel verwacht dit soepel te kunnen lopen. Na 10km in net geen 35 minuten dacht ik bij mezelf waarom nog gaan pushen? misschien niet juist maar gezien de omstandigheden was het niet nodig het uiterste eruit te gaan halen. Vanaf 15km pakt ik het tempo op en ging ik nog wat versnellen. Een goede laatste 5km restte en ik mocht me uiteindelijk zien finishten in 1.14.24 geen super tijd maar dat bewaren we dan nog maar even.

1 44 Riekele kobes 01:14:24 01:14:24
2 5 Henri Harmsen 01:21:42 01:21:42
3 61 Steven Hemstra 01:22:50 01:22:49
4 49 Dorus Wolthekker 01:23:14 01:23:14
5 43 Johan Hoogeveen 01:23:55 01:23:53