Maandelijks archief: december 2015

Gaasterlân run

Gisteren was ik op uitnodiging bij de organisatie van de Gaasterlânrun te Balk. Hier werd voor de 5e keer de jaarlijkse run gehouden, vroeger had ik hier wel eens de 15km gelopen maar sinds 2 jaar is dit een halve marathon geworden. Het weer was goed, maar er stond een stevig briesje. Mijn doel was om een pittige maar snelle duurloop te gaan lopen. Na het inlopen mij klaar gemaakt voor de race. Ook Jan Albert Venema stond aan de startlijn, en Jappie Brandenburg. Sterke lopers uit de regio waar ik misschien mee kon gaan samenwerken de eerste kilometers. Na wat oponthoud bij de start mochten we om 11.40 van start. Gelijk liet ik me al van voren zien, en na pakweg 500m lag ik eigenlijk al los, en wist ik dat het een lange solo zou gaan worden. De zware trainingsweken voelde ik wel, maar ik liep verassend soepel.

Foto van Janke van der Schaaf

Foto van Janke van der Schaaf

Het mooie parcours is een mooie motivatie om naar het mooie balk af te reizen, veel draaien en keren en wat klimmetjes in het bos maken het ook uitdagend. Na zo`n 10km in 35.00 minuten mocht ik wat versnellen, ik liet langzaam de hartslag wat stijgen en de volgende 10km gingen in 34.45. Nu de laatste 1100meter nog even lopen en ik was binnen, nog een lichte versnelling erbij en ik finishte in 1.13.15, tevens een nieuw parcoursrecord stond op 1.15.00 mocht ik zeer tevreden zijn met dit resultaat. Het gevoel geeft aan dat ik de goede weg ben ingeslagen en dat er volgend jaar enkele pr`s gaan sneuvelen!

Heren  Halve Marathon
Plts Naam Woonplaats GJ 21,1 km Foto
1 Riekele Kobes Nij beets 1986 1:13:19
2 Jan Albert Veenema Sneek 1970 1:19:13
3 Mark Leonard Delft 1987 1:19:29

 

Goede adventurerun

Gisteren stond de adventurerun van Ameland op mijn schema, een wedstrijd waar ik al een tijdje naar uitkeek. Vorig jaar was het me erg goed bevallen en dit jaar kwam ik dan ook graag terug. Al vroeg kreeg ik een uitnodiging van de organisatie en dus was ik ook gebrand om een goede prestatie neer te zetten. De 11.30 boot namen we en we waren mooi rond 12.15 op het mooie Ameland. Even naar de kleedkamers om de kleding neer te zetten en toen al vlot begonnen met de warming-up. Heen en weer naar de strandopgang, wat opviel was dat de wind anders stond dan ik voorheen had verwacht. Na het inlopen mocht ik me bij de andere atleten voegen, sterke lopers uit het hele land aan de start.

13.45 werden we dan ook weggeschoten voor ons rondje over het eiland (21.1km) mijn doel was om lekker vlak te lopen en net als vorig jaar wou ik een negatieve split lopen. De eerste kilometers liet ik iedereen lekker lopen, en op 2km zette ik even aan om in een groot gat te gaan lopen. Net achter de kopgroep van Erik Negerman en Omar Bekkali, ik kreeg nog wat atleten mee in mijn kielzog maar ik bleef mijn eigen ritme lopen. Maar na zo`n 5km kreeg ik wat last van overtollig vocht, (net als vorig jaar) dit bleef aanhouden en op hetzelfde punt als vorig jaar zo rond de 8km moest ik stoppen om even te plassen. Dit kostte toch al snel een halve minuut en op dat moment gingen enkele atleten me voorbij waaronder Remon van Lunzen. Mijn doel werd nu ietsje verstoord want het kostte enige moeite het ritme weer op te pakken. Na het 10km punt wat in 34.53 ging dacht ik bij mezelf nu versnellen en doorstampen. Het beenritme ging omhoog en de focus was op de lopers voor me gericht, op 12km was ik bij Remon en het was gelijk erop en erover, de power was enorm waarmee ik liep. Het voelde goed, dit was het zware stuk want we kregen nu volle stukken tegen de wind in. Na 15km 52.06 lag ik inmiddels 4e in de race. Voor me op zo`n 200m lag de nummer 3 mijn doel was om hier voor het 20km punt bij te zitten. Ik schroefde het tempo wederom wat op en een snelle 5km volgde. Ik was erbij maar ik wou zeker zijn van de 3plek. Het gas ging volledig open en de atleet voor me had geen kans om aan te sluiten de kilometer die volgde was een hele snelle. Ik finishte in 1.12.59 als 3e!

UITSLAGEN

21,1 km Positie Deelnemer Startnr Tijd
1 Omar Bekkali – 2 01:10:08
2 Erik Negerman – 3 01:11:25
3 Riekele Kobes – 8 01:12:59