Maandelijks archief: augustus 2015

4e Hoeve aan de wegloop

Gisteren samen met mijn vriendin afgereisd naar Oude Willem, hier organiseert SV Friesland in de zomer maanden de hoeve aan de weglopen. Routes door de mooie bossen van Drenthe, Grotendeels onverhard, zo`n 2,5km echt verhard en de rest modder en een paar schelpenpaden. Ik zou een lange training ervan maken en proberen vlak te lopen, in mijn hoofd een plan uitgestippeld en proberende dat te gaan uitvoeren. Mijn Vriendin mee op de fiets voor de verzorging, dit is overigens zeer goed geregeld bij SV Friesland, maar toch neem ik graag mijn eigen voeding en vocht mee voor onderweg. Na het inlopen was ik er wel klaar voor, en eenmaal weggeschoten ging het gas er ook wel op. Maar wel erg behoudend kwam er al snel achter dat het erg benauwd was en dat er een hele snelle tijd niet mogelijk was. Maar goed het was een tempotraining en dus op hartslag, niet pushen maar lekker draaien. De eerste ronde liep het nog niet echt soepeltjes maar goed het zouden 2 ronden worden van 10.3km. Na pakweg 4km stond Jan Kooistra in het bos met water gelijk over me heen gooiend om het warme lichaam wat te koelen. Het leek wel wat op de rimboe zo vochtig en drukkend. Na de eerste ronde van 10.3km had ik het idee dat ik teveel pushte en dus ietsjes gas eraf en het laatste deel weer te versnellen. Na de 15km in een kleine 56 minuten mocht ik van mezelf weer het tempo opvoeren, en dit ging wel vanzelf eigenlijk ik pakte een soepele pas op en na 20.6km in 1.15.50 liep ik een geheel vlakke race, ik had nog niet eerder zo hard hier gelopen en zeker niet in deze warme omstandigheden.

IMG_4783 hoeve 4

Uitslagen: 20.6 km: 1e Riekele Kobes Nij Beets 1.15.50 2e Jan Pullen Hardenberg 1.21.52 3e Kasper Wulff Hoogeveen 1.22.35 4e Emile Nales Groningen 1.25.50 5e Sieds Wiersma Drachten 1.25.56 Vrouwen: 1e Hilda Wijnia Tjerkgaast 1.35.14 2e Bea v.d.Mei Sint Johannesga 1.41.42 3e Claudia van Tellingen Sleen 1.43.35 4e Evelien Hoogendoorn Nieuw Roden 1.44.12 5e Jarna Lanjouw Eext 1.46.15

 

7 van 7huizen

Afgelopen vrijdag stond de 7 van 7huizen op het programma, een loop van 7 kilometer in het centrum van Zevenhuizen. Na het inlopen voelden de spieren goed aan, een dag eerder nog in een floatbad gelegen. 20.00 werden we weggeschoten, al snel liep ik op kop en het liep redelijk makkelijk. Ik wou niet volle bak en liep op hartslag, na de afgelopen periode van weinig omvang wist ik dan ook niet waar ik stond. Maar goed ik kreeg enkele atleten mee op dit tempo. Na de eerste ronde voelde ik al dat ik niet de juiste power (nog) had. En daarom proberen wat te versnellen, dit lukte niet echt en dus maar op de hartslag blijvend lopen. 17.00 op de 5km oef, dat is wel heel traag, en op dat moment gaf ik de brui er ook aan. Ik had even geen zin om me kapot te lopen, en dus liep de mede loper bij me weg, maar hield ik hem in zicht. Na 6km was het gat al een kleine 150m en dat was toch wel heel veel om nog dicht te lopen. Daar kwam mijn sterke wapen aan want de slotkilometer ging in 2.49 en dat voelde easy aan. Maar helaas het gat was te groot ik finishte op 12 seconden van de winnaar. Niet tevreden achteraf want ik liep bijna een minuut langzamer dan vorig jaar, en ik liep langzamer dan mijn halve marathon tempo. Maar de volgende dag kon ik wel weer lekker trainen!