Maandelijks archief: mei 2015

Winst in Pierlupkesloop Tjerkgaast

Gisteren afgereisd naar het mooi Tjerkgaast, lekker dichtbij huis en een mooie 10km. De week lekker getraind en met een goed gevoel afgereisd. Dit staat allemaal in het teken van de 10km van Aalten aankomende zaterdag, en dit zou mijn laatste test worden. Ik loop nu inmiddels een goede 3 weken op mijn eigen schema`s en dat bevalt goed. Begin uitgerust aan de trainingen, en voel me niet meer uitgewoond na een zware baantraining (deze doe ik ook niet meer inmiddels) Train veelal in het bos en dat voelt lekker aan voor de spieren en pezen. Na het inlopen en loswerken stond er genoeg spanning op de benen.

De start

De start

11.00 Uur werden we weggeschoten, na de eerste 200meter even gekeken wat de tegenstand ging doen, de kop over genomen, en met rake klappen het tempo opgevoerd. De eerste kilometers waren tegen de wind in, en dus een beetje met de handrem erop. Op 3.20-3.22 de eerste kilometers lopend kregen we nu voor de wind. En daar ging het tempo iets omhoog, lekker zo rond de 3.15. Het 5km punt passeerde ik in 16.25 en niks in de buurt, maar goed de focus was goed en het ritme was goed, de hartslag erg constant. Op 8km klokte ik 26.30, nu kregen we nog een stuk tegenwind. Hier liet ik het lopen om niet te forceren, uiteindelijk liep ik 33.37 op de 10.1km en dat is ruim sneller dan het rondje Nannewiid van begin deze maand. Het gevoel was beter, en het waaide ook behoorlijk meer.

Winst met parcourrecord

Winst met parcourrecord

1 301 Riekele Kobes Haskerhorne 0:33:37
2 350 Tjitte op de Hoek Tjerkgaast 0:38:15
3 349 Maurits Flapper Sondel 0:38:22
4 325 Sipke Schaap Lemmer 0:38:44
5 316 Ynze Stienstra Wergea 0:38:59
6 309 Mike Hofstra Sneek 0:39:39
7 334 Pieter Postma Tjerkgaast 0:39:58
8 303 Bernard de Glee Joure 0:41:20
9 342 Jack Cöp Sint Nicolaasga 0:42:17
10 314 Sybrand van der Wey Boazum 0:42:32

 

 

Mijn eigen weg!

Vanaf 21 Mei zal ik mijn eigen koers inzetten, wat inhoud zonder trainers, en zonder trainingspartners. De reden hiervoor is dat mijn ambities verder liggen dan dat erbij mijn huidige club AV Heerenveen te weinig hieraan kan voldaan worden. Na een gesprek met de mila groep en trainers heb ik hierin mijn besluit kenbaar gemaakt. Om mijn eigen wensen te vervullen zal ik ook helemaal anders gaan trainen, de één zegt gewaagd een ander zal me steunen. Mijn keuze is weloverwogen en met de sponsoren en begeleiding zal ik mijn ideeën en plannen uitwerken. Voor de komende periode heb ik enkele mooie uitnodigen op zak en heb ik er zin in en zie ik het allemaal positief in!

 

word vervolgd….

Nieuwe sponsor

Fysiotherapie Alie

 

Is sinds 20 Mei aangesloten bij mijn begeleidingsteam. In mijn weg naar succes zal Alie me waar nodig is bijstaan op het gebied van Fysio mochten er klachten zijn. Binnenkort zal er meer hierover bekend worden.

 

word vervolgd…..

2 testloopjes

13 Mei de woensdag na de 4mijl wou ik kijken wat er mis was met het lichaam, ik koos voor het rondje Nannewiid. Een 10km, rondom het Nannewiid te Oudehaske. Een exacte 10 ook nog wel. Vanuit huis lekker ingelopen en snel ingeschreven, geen gekke dingen gewoon lekker lopen. Al snel na de start lag ik dan ook los, en met kilometer van rond de 3.15-3.20 liep het prima. Na de 5km 16.46 had ik het zwaarste stuk nu voor me liggen. En dat was door de wind nog wat heftiger, na de 9km nog een lichte versnelling erbij en uiteindelijk verbeterde ik mijn eigen parcoursrecord met ruim een minuut tot 33.45 erg tevreden. En een 1e plaats maakten de terugreis een mooi reis!

20 Mei,

De bosloop in Wijnjewoude, een 10 E.M. waar ik bijna elk jaar wel loop, samen met Jan Sytze besloten lekker op tempo 3.20-3.25 te gaan lopen de eerste kilometers. Tot 4km toen scheiden onze wegen, maar ik kon het tempo aardig vast houden. Na zo,n 10km in 34.20 was de voorsprong groot genoeg en liet ik het wat los, om op 14km nog wat te versnellen, wat aardig lukte door de hulp van Jan Sytze. Eindtijd 54.58 op de 15.98km een mooie pace en een mooie broodmand als prijs.

IMG_0061

4 mijl van Sneek

10 mei stond de 4mijl van Sneek op het programma, deze wedstrijd had ik afgelopen jaar gewonnen en ook dit jaar wou ik graag winnen. De dagen voorafgaand was het wat regenachtig maar op deze Moederdag scheen de zon opeens, weer zo`n vreemde omschakeling. Afijn, knop om en lekker lopen, ik liep voor team Bijfolkert, dit was erg fijn want op deze manier konden we als gesponsorde atleten iets terug doen voor deze geweldige sponsor.  Douwe Yska, Douwe Nauta, Siep Nota en Richard Velzen maakten het team compleet. Vooraf nog een foto moment en daarna nog een interview gegeven voor Podiumtv.

15.00 de start.

Wilfred van Holst, en Geart Jorritsma waren mijn grootste concurrenten deze dag. En mijn tactiek was om volle bak weg te gaan en kijken wat er zou gebeuren. Wilfred kon mee, en Geart liet een gaatje, maar groot werd het gat niet, met een eerste kilometer van 2.53 wist ik dat het niet mijn dag zou worden, het ritme was er niet en het lekkere gevoel was er niet. Maar toch lekker doorlopend stormden we op de waterpoort af, na zo`n 2.5km had ik het wel een beetje gehad om op kop te sleuren. De jongens namen over en rustig aan werd het gat wat groter, op de een of andere manier was de focus ineens weg, maar de oorzaak was me een raadsel. Na de eerste doorkomst begon het lichaam weer wat beter te voelen, en na 5km was de focus terug, klappen maakte ik weer, inmiddels zo`n 50m achter Geart, want Wilfred was gevlogen. Maar een 2e plak kon nog wel had ik het idee, en met een slotkilometer van 2.46 kwam ik nog wel heel dichtbij, helaas was Geart alert genoeg en won hij de sprint. Met het team werden we wel eerste en dat was uiteindelijk het doel.

image.php 2

http://www.podium.tv/nl/201505101440/podiumlive/hardloopevenement/4-mijl-van-sneek

Op bovenstaande link een mooie video van de race.