Maandelijks archief: februari 2015

Nieuw PR in pittige editie groet uit Schoorl

Na een dagje bijkomen van een wedstrijd in het Noord- Hollandse Schoorl vandaag een verslag. Gisteren was ik al vroeg afgereisd naar Schoorl om te starten op de halve marathon een bewuste keus, normaal loop ik hier het NK 10 maar dit jaar kies ik voor een andere koers naar het baanseizoen. De week voorafgaand had de trainer voor mij een uitnodiging geregeld en zodoende kon ik vooraan starten. Het was al gezellig druk en bij het inlopen voelde ik me ontspannen, alleen de kuit, weer de kuit dacht ik bij mezelf, na een magnesiumbehandeling toch de knop omgezet en gestart. Er waren wel degelijk twijfels maar ik wou zo graag, en er moest eerst een ronde door het dorp gelopen worden dan kon ik altijd nog kiezen.

11.00 met een harde knal werden we weggeschoten, achter de kop aan, maar dit ging wel heel hard, dus achter de rug van Erik Negerman verschool ik me al snel. Met een opening van 3.05 voelde het wel goed en ging ik ervoor. De groepjes begonnen te vormen, ik koos voor een groepje met enkel Belgen van de 30km. Met een paar woorden besloten we samen te werken, kop over kop op de zware stukken in tweetallen. Ik voelde me wel heel sterk vandaag, en op 5km 16.30 moesten de eerste belgen eraf, dit was vroeg dacht ik, maar even later sloten ze weer aan, en versnelden ze heel hard. Een tussen kilometer van 3.10. Nee dat ging ik niet doen, ik hield een eigen tempo en kreeg een andere atleet mee. 33.28 op de 10km gaf aan dat we niet veel verloren, nu hadden we het zwaarste stuk gehad dacht ik. Lekker de duinen in, en me tot 15km rustig houden. Ik kreeg de belgen weer in het vizier, en met en lichte versnelling zat ik erbij. Het tempo ging weer omhoog en brutaal pakte ik de kop en maande te samenwerken. Dit ging goed en op 15km stond daar 50.20 Wow dit liep ik in November in Nijmegen, maar nu voelde het veel beter! lekker, de kuit ja die voelde ik door het klimmen. Maar goed een banaantje en wat water en nu kwam mijn stuk, het stuk waarin ik het verschil kan maken. In de training hier veel aandacht aan besteedt en dat moest er nu uitkomen. Helaas kramp en steken, en de kuit begon te protesteren! Maar de knie inzet houden, tempo iets omlaag en rustig doorademen. Dan maar het groepje laten gaan wat ik dan ook deed, mezelf beschermen om toch een pr te lopen. Ik liep ineens 3.40 de kilometer, maar ik liep, en ik bleef lopen. 20km 1.08.40, nu dacht ik bij mezelf ik ga toch kapot en die laatste kilometer mag ik ook wel pijn leiden. En ja dan gaat dat knopje om en loop ik gewoon weer makkelijk tegen de 20km/h en finish ik in 1.12.24 een nieuw pr, maar niet kapot beetje gefrustreerd over de kramp maar een pr is pr, een zwaar parcours en harde wind maar toch…..

gus15-01753

Na een interview en wat uitlopen, komt dan het besef, ik zal bewijzen dat die 1.10 erin zit, en dat zal ook vrij snel gebeuren.

10e overall, 6e senior, 2e nedelander. 1.12.24

Naam Riekele Kobes
Woonplaats AV Heerenveen
Afstand All4running 21,1 kilometer
Categorie Msen
Totaal plaats 10 / 2380
Categorie plaats 6 / 273
Snelheid 17,485 km/uur
Bruto tijd 1:12:24
Netto tijd 1:12:24

Nieuwe sponsor

Afgelopen weekend mocht ik een nieuwe sponsor verwelkomen, kapsalon It boskje uit Oudehaske. Ze ondersteunen mij op de weg naar het succes wat ik in de toekomst wil behalen. Ik ben hier erg blij mee en het is weer een mooie stap voorwaarts. Neem gerust eens een kijkje op de site, het is een fijne kapsalon waar de klant altijd goed word verzorgd, fijne medewerkers en een leuke sfeer.

 

jefz42S1

http://www.kapsalonitboskje.nl/

Kapsalon it Boskje Jousterweg 199 8465 PE Oudehaske

T: 0513 677 985 E: info@kapsalonitboskje.nl