Maandelijks archief: oktober 2014

Fries kampioen 10km 2014!

Gistermiddag stond de evinkrun te Drachten op het progamma, tevens het Frieskampioenschap 10km. Vorig jaar kon ik niet deelnemen i.v.m de wedstrijd die ik Engeland liep. Maar goed dit jaar wou ik absoluut starten. Na een pittig trainingsblok had ik een weekje iets wat gas terug genomen. En een week waarin veel is gebeurd prive gezien was ik gebrand op een goed resultaat. Dat ik kwam om de titel was duidelijk want die wou ik toch wel heel graag hebben. Samen met trainingsmaat Jan Sytze, en Hilbert als begeleider hadden we het idee dat het hard kon gaan gezien het startveld en het uitstekende weer.

Gelijk na het startschot gaf Jan Sytze het tempo aan, snel op kop en doortrekken de eerste kilometer, deze ging dan ook in 3.00 waarop Iwan Kamminga de kop pakte, deze telde niet mee voor het kampioenschap en liet hem ook gelijk lopen. Wat opviel was dat ik me goed voelde, ontspannen en relaxt in het hoofd. Het idee was toch ook wel om in de wedstrijd op het podium te eindigen, op 3km ging Ben Stellingwerf me voorbij. Dit was het teken om hier achter te blijven lopen en niet een groot gat te krijgen. Hij liep wat uit, maar meer dan 100m werd het niet. Ik had geen horloge om, dus weet niet wat de doorkomst tijd op 5km was. Na 7km voerde ik het tempo op, en werd het gat zo`n 40meter. Echter kleiner werd het niet. Maar het hoefde ook niet. Ik liep onbedreigd naar de friese titel met een tijd van 32.41. Dit was tevens mijn 2 besttijd ooit op de 10km. En natuurlijk de friese titel! Jan Sytze had niet zijn beste dag maar liep naar een mooie 7e plaats in 34.42!

https://www.youtube.com/watch?v=NuNA5RN4BtM

Winst in de Joustermerkeloop

Vandaag even een update over het afgelopen weekend. Een weekend waarin de relatie stukliep, maar waarin de joustermerkeloop ook centraal stond. Even mijn kop leeglopen, het was lekker weer, en zondagochtend liep ik normaliter in Oranjewoud dus het tijdstip was prima te doen. Lekker op de fiets naar de Joure, en het startummer ophalen, bij het inlopen werd ik op de hoogte gehouden van de prestatie in Berlijn 2.02.57 op de marathon, een geweldige prestatie! Zelf mocht ik een 16.1 lopen en niet volle bak, na een zware trainingsperiode was dat ook wel even lekker! Samen met Jan Sytze zouden we een constante pace aanhouden en een lekker loopje meepakken. Na het startschot gingen we ontspannen weg, de kilometers bleven onder de 3.30 en dat was een heerlijk tempo, We haalden bijna het hele veld van de 10km in die 5 minuten eerder waren gestart, soms moesten we vol in de ankers omdat de weg was geblokkeerd, maar dat deerde ditmaal niet echt omdat het een training betrof.

IMG_4976

 

 

Na 9km kwam ik solo te lopen, het tempo bleef hetzelfde en Jan Sytze gaf te kennen niet mee te gaan. Het liep goed en dus mooi doorlopend gingen de kilometers snel voorbij. Elke kilometer bleef strak rond de 3.30 en dat koste weinig moeite. Bij het binnenlopen van Joure werd ik helaas verkeerd gestuurd waardoor ik zo`n 80m teveel liep. Ook dat deerde me weinig, en na 57.16 liep ik over de finishmat. Loopvriend Jan Sytze liep ook binnen de 58 minuten als enigste liepen we binnen de grens van 60 minuten. Een leuke ronde langs het water waarin ik mijn gedachten mooi heb laten varen!