Maandelijks archief: april 2014

Goede afsluiting van het winterseizoen

Vandaag afgereisd met Stefan en Tanja naar Hoogeveen. Hier zou ik gaan hazen voor Bram en Stefan, maar op het laatste moment mocht ik deelnemen bij Run2day Hoogeveen/Emmen voor hun bedrijventeam. Een mooie uitnodiging waar ik ook graag gebruik van maakte. Snel het startnummer omgezet en de tactiek besproken. Want Het plan was om hard te gaan en Bram en Stefan mee te nemen naar de finish. Na een paar zware trainingsdagen (45 km in 2 dagen) voelden de benen erg goed aan. Van vorig jaar wist ik dat de eerste kilometers de zwaarste zouden zijn.

De start druk, en atleten die niet helemaal hun plek kennen was het even zoeken naar ritme en naar de heren. Al snel kwam ik bij ze en kon ik de kop pakken. Met de wind vol op de snoet ging het hard, zo rond de 3.10 de kilometer maar het voelde super goed. Na 2 km lieten we een beetje het gas los om te sparen. Helaas moest trainingsmaat Stefan er af en Stefan kennende was het doel om Bram mee te nemen en gas op de lolly te geven. We hielden het vlak maar na pakweg 3 km gaf Bram aan niet lekker te lopen. En dat ik moest doorgaan. Dat was iets waar ik geen rekening mee had gehouden. Maar goed tandje erbij en daar gingen de eerste atleten eraan. Stuk voor stuk begon ik op te rapen, al snel naar voren achter een groepje met Edwin Slijkhuis en Wim Opten. Er op en erover maar Edwin ging plakken, dit was jammer want tegen de wind in had hij beter wat kopwerk kunnen pakken. Na 2 maal dit aan te hebben gegeven vond ik het wel prima.

Op zo`n 6km had ik het idee om niet meer te versnellen en liet ik het tempo steady. Edwin kwam langszij waarop ik aangaf niet te gaan sprinten. Voor mij was het een goed tempo en ik liep soepel. Hij keek wat vreemd en ik zag al dat hij aardig stuk zat. Lekker solide uitgelopen in een 25.47 waarmee ik nog 7e senior werd. Met het bedrijf werden we toch knap 3e in dit veld met 2 sterke teams voor ons.

 

Over anderhalve week lekker op trainingsstage naar Portugal en dan een mooi baanseizoen erachter aan!