Maandelijks archief: november 2013

Super weekend in Nijmegen

Goedenavond,

 

Vandaag stond de zevenheuvelenloop op het progamma, net als de voorgaande jaren een uitnodiging maar helaas 2 x moeten afzeggen. Maar dit jaar wou ik absoluut heen. Gistermiddag al afgereist naar het hotel, en de omgeving verkend. Nog veel herkenningspunten en een super mooie omgeving. Na het diner, lekker vroeg op bed gegaan om optimaal voorbereid te zijn. Om 11.15 stond ons vervoer voor de deur en mochten we richting de start. Daar kwamen ook Stefan, Eddy, Ydwine en de trainer Marcel. Ze waren afgereisd met de trein. Nog eenmaal het plan doorbespreken met de trainer en toen lekker nog wat losgelopen. Wat een geweldige kick om tussen de kannonen te staan. Een handdruk te krijgen van haile Gebrselassie, en een knipoog. Geweldig maar ook het staan in een startvak van prominenten als Komon, Kipkemboi, Limo, en oudidool Kamiel Maase. Dat is toch wel heel erg stoer. Maar goed ik kwam voor mijn eigen race, en was er klaar voor.

13.00

Kanonnen wat een tempo legden de heren op het asfalt, zelf begon ik behouden, achter een paar japanse dames en achter Dibabe (latere winnares) Nog van de vorige keer wist ik dat de winst niet op de eerste 5 lag maar later in de race. Op 5km klokte ik 16.39 net achter Dibabe en deze liet ik nu lopen en zodoende lag ik alleen in het veld. Echter bleef het tempo vlak en zat er genoeg snelheid in, Nu begon het afdalen. De rug voelde erg sterk, na de stevige behandeling van massagecentrumJoure van afgelopen week voelde ik al dat het dit keer wel kon. Dus meer gas naar beneden dan de rug normaal aankan. Lekker weer heuvelop en zowaar ging ik atleten voorbij die veel kleiner van stuk waren maar stilstonden bij het klimmen. De zware heuvel lag op 9km althans de langste klim, hier het tempo een klein beetje eraf gehaald en rustig naar boven, om vervolgens gas te geven naar beneden. Wederom geen pijn, dus vandaag was zo`n dag! 33:12 was de doorkomst maar ik zat goed, was fit en had geen verval. Nog een tandje erbij! Op 13km stond Marcel te coachen, er liep nog een atleet voor me op zo`n 20 meter deze moest eraan geloven. Versnellen dan maar, en lekker dat het nu ging, ik was al zeker van mijn doel maar wou er nog een schepje bij op doen. 3.10 op de slotkilometer maakte me een tijd van 49.41!!! bijna 2 minuten van mijn pr af van afgelopen Februari.

 

foto @janke

foto @janke

Een 36e plaats bij de senioren, (buitenlanders inbegrepen) en een 44e overall slechts 1 dame voor me, met recht een geslaagde dag. Er zit zeker meer in, rustig aan gaan we verder bouwen en proberen we mooie tijden neer te zetten.

Stefan Postma 53:41  Eddy Elsinga 56:12 Ydwine Van der Veen 56:45

 

Fotos volgen!!

Hand in hand over de finish


Afgelopen zaterdag stond de heideloop op het progamma, een cross/weg wedstrijd op de heide in Heerenveen. Deze loop paste mooi in de voorbereiding op de zevenheuvelenloop en ik zou deze dag samen met trainingspartner Bram de 8km lopen. Vooraf een goede 40min ingelopen om bij de start het startnummer van sponsor 123fris in ontvangst te nemen. Snel omkleden en ander schoeisel aan. Het doel was vrij simpel, op ontspanning weg en relaxt/hard lopen. Een mooie tempotraining. Dus al snel liepen Bram en ik op een 4-5 plaats en gingen we starten met de opmars. Na 2km lagen we achter de koploper van de 3km Kevin Damstra. En na zijn finish liepen we samen op kop, mooi kop over kop en lekker lopend moesten we goed opletten waar we langs liepen. Een modderpoel en veel onverhard. Maar na pakweg 6km waren we het bos uit en liepen we hand in hand over de finish. 27.39 op dit parcours was een prima resultaat,

 

LC-20131111-ZU01044015PICT0138