Maandelijks archief: december 2012

Wederom 2e in de gaasterlan-run.

Even een verslag van mijn wedstrijd van afgelopen zaterdag. Wederom op uitnodiging zou ik de 15km lopen. De weken ervoor alweer wat kilometers gemaakt naar de Berenloop en dus kijken hoe we ervoor staan. Het doel was simpel een opbouwende race moest het gaan worden. Dit parcour staat te boek als niet snel, maar wel heel erg mooi! Daarom loop ik ook graag in deze regio.

Samen met Jan Scheenstra een mooie 4km ingelopen, waarna ik nog een stukje ben doorgelopen om mooi 5.5km te lopen in 24 minuten. Lekker even losgedraaid en om 11.30 stond ik bij de start. Jan Kennende zou hij hard starten, en ook Willem de Boer ging met hem mee. Ik liet ze lopen en kreeg wat 8km lopers mee, zelf de kilometertjes vlak rond de 3.25-3.30 en dat ging lekker. Na het 5km punt kwam een stukje valsplat de heren liepen een goede 150meter voor me, en doordat ik even aanzette was het gat ineens nog maar 50meter. Ze liepen inmiddels gescheiden, en dus was Willem eerst aan de beurt. Erop en erover, hij stond geparkeerd en ik liep lekker ontspannen.

Willem achterlatend werd het gat met Jan toch ook klein een goede 20meter bleef erover. Maar met het doel wat ik in mijn hoofd had hoefde ik niet te forceren. Jan liep alweer uit en op het 10km punt klokte ik 35.11 ik lag alweer ruim 200m achter Jan maar was rustig en ontspannen in het koppie. Even aanzetten en de kilometers vlogen voorbij bij opkomst van het sportpark moest er nog een stuk onverhard gelopen worden van 800m Dit ging zo lekker en het gat werd ineens nog maar 25 meter. Maar Jan had het aldoor en zette nog 1 maal aan, ik hoefde niet sneller en was tevreden. 52.25 was de eindtijd, een minuut sneller dan vorig jaar, maar wel veel makkelijker.

Nog een ruime 4km uitgelopen samen met Jan en daarna nog even naar het podium voor de prijs. Het moment van de dag was dat ik rustig was bij de start, hier ben ik samen met mijn begeleider mee bezig en dat blijkt zijn vruschten af te werpen! We gaan gestaag door en volgend jaar zal ik er staan!

 

1 Jan Scheenstra Zuidveen 00:52:06
2 Riekele Kobes Haskerhorne 00:52:25
3 Willem de Boer Exmorra 00:52:55

 

 

Wederom winst in Mildam

Afgelopen zaterdag was het dan zover, ik zou na de marathon weer eens een loopje doen. Een maand geleden heb ik voor mijn doen een prima tijd neer gezet op de marathon en nu word het weer tijd om me te richten op mijn afstand de 10km.

Mildam was de locatie, en de afstand 10km cross. Vorig jaar hier gewonnen en het afwisselende parcour is gewoon fijn om te lopen. Zeker niet snel, maar mooi door de bossen crossen. Mooi de ds racertjes aan getrokken en goed en warm stond ik aan de start. Kevin Damstra liep de 5km en dus had ik een maat voor de eerste kilometers. Maar na ruim 600m wilde ik sneller en ging ik er vandoor, voelde me fit en sterk! Al snel lag ik eenzaam aan kop en kon ik nog wat genieten van de omgeving.

Na het 5km punt bereikt te hebben in 18.03 had ik het idee dat het wel redelijk soepel liep, heb weleens meer moeite gehad met crossen. De stabiliteit is meer aanwezig en dat bied mogelijkheden. Na 8km kwam ik het bos uit en liep ik even een kilometer iets rustiger, doel was om hard te finishen en dus op het 9km punt even een tandje erbij.

De finish bereikte ik in 36.48 maar volgens de jury werd dat 36.56 jammer want de fotos van de klok liegen niet! niet getreurd en ruim een minuut later kwam de nummer 2.Nu de focus op volgend jaar leggen, en een goede winter draaien.

 

mvg