Maandelijks archief: september 2012

30e Joustermerkeloop.

Een korte update van de joustermerkeloop van vanochtend. Een loop over 16.1km (10E.M) ik zou deze gebruiken als tempo training, want ik loop morgen de marathon van zwolle als Pacer op 3.15. Omdat ik deze loop zie als thuiswedstrijd ben ik dus ook lekker lopend heen gegaan en was ik mooi op tijd bij de inschrijving. Snel het startnummer gehaald (genodigde loper) en lekker nog even wat rek-strek oefeningen gedaan.

11.00 de start,

Jan Venhuizen pakte samen met Willem de Boer de kop en gingen er rap vandoor, zelf dichte ik makkelijk het kleine gaatje en liep makkelijk naar Jan toe. Maar ik had mijn gedachten kennelijk bij morgen, want ik liet hem gaan en wou niet mee. Had wel gekund misschien maar dit training’s blok is mij meer waard dan een inzinking later in de race. De viaduct bij Joure (zo vaak gelopen al) is pittig hier maakte ik het verschil met de rest van het veld. Het feit dat ik dagelijks mijn rondjes loop in joure en omstreken maakte mij dit keer vrolijk, dit was toch echt fijn, ook toen we de bossen in mijn achtertuin in gingen wist ik elk moeilijk stukje. Er waren dit jaar wel wat wijzigingen in het parcour, dit vond ik toch wel jammer want het parcour van vorig jaar was net even wat meer uitdagend geweest.

De 5km ging rond de 17.37 en zonder op mijn klokje te kijken liep ik heerlijk, mijn vriendin stond klaar met mijn eigen bidon, en gelletje. Super dat het zo kan! Doorlopend naar het 10km punt kwam Jan weer in het zicht, Maar hij had het kennelijk door en gaf wat gas bij. Daar liet ik me niet door verleiden, lekker door komend in 35.11 was er dus een lichte versnelling. Mooi maar dit zag ik pas bij het uitlezen van de garmin, want dit was een loop op gevoel.

Naarmate de finish inzicht kwam ging het gas er toch wel af, had niet het idee dat ik bijgehaald zou worden door Willem. Heuvel op kreeg ik al door dat hij er ver achter zat. Ik hoefde niet volle bak en ging dus niet volle bak! In Joure was de route ook wat anders waardoor ik 2x bijna verkeerd liep, dat was jammer maar goed niet getreurd. 57.44 was een prima tijd, en na een wat moeilijke periode zeer content.

Eerste senior en maar een dikke minuut achter Jan, als telt niet in de sport dus wie weet next time? Nu rusten en morgen pacen.

mvg Riekele