Maandelijks archief: april 2012

Winst in Katloop Kollum.

Gisteravond was ik weer toe aan een wedstrijdje, de katloop in Kollum had ik daarvoor uitgekozen. Was hier al 2 keer eerder geweest en ook 2 maal gewonnen. 19.30 moesten we starten en ik had eerder al bericht gegeven aan Jan Kooistra me zinnen te hebben gezet op een overwinning. Helaas was de winnaar van de afgelopen 2 edities niet van de partij (Jan Scheenstra) ik had graag met hem gestreden om de overwinning.

19.30

De start

Even de kat uit de boom kijken en er liepen een paar jongens zeer hard weg. Zelf koos ik de eerste 500m voor een ontspannen pasje, toen het gas erop ging lag ik voor het eerste kilometer punt ook al los. Snel kreeg ik door dat ik niet vol gas hoefde. Maar ik wilde wel doorlopen. Mijn idee was halve marathon tempo te gaan lopen. En iets sneller kwam ik door op de 5km, het gas er ietsjes af en de kilometers rond de 3.30 lopen. De voorfietser gaf mooi de weg aan en verkeerd lopen kon eigenlijk niet. Op 10km klokte ik 34.50 en wist ik me zeker van de winst, volledig ontspannen liep ik naar de finish met nog een mooie versnelling op het valsplat omhoog. De tijd 48.15 was beduidend langzamer dan 3 jaar geleden toen ik nog 47.20 liep, maar dat komt omdat ik meer op duur heb getraind en de snelheid wat minder is. Toch was ik tevreden en met het gat wat ik had geslagen was ik ook zeer content.

Winnaars van de  13.7 km: Heren: 1e  Riekele Kobes  tijd 48.15, Johanes Postma tijd 50.44 en 3e Harry Wiersma. Tijd 50.46.