Maandelijks archief: maart 2012

NIEUW PR op de halve

Vandaag stond de Condensloop op het progamma, een halve marathon wel te verstaan. Vorige week ging niet super ondanks dat het parcour 300m te lang was. Goed kunnen trainen deze week en ook goed de rust gepakt. Veel geoefend met eten en drinken voor de wedstrijd om te kijken hoe het lichaam reageert. Vandaag al vroeg naar Leeuwarden gegaan (genodigd) vorig jaar was het namelijk erg druk en daar zat ik niet op te wachten. Lekker ingelopen en veel rust gepakt voor de wedstrijd, ook wat proberen met wedstrijdvoorbereiding. Na een praatje te hebben gemaakt met Harm Noor de speaker voor vandaag mochten we los. Overtuigend melde ik me voor een tijd van 1.15-1.16 bij Harm dus moest ik dit waar maken.

Veel wind was er en dat voorspelde niet veel goeds. Om 12.00uur gingen we los, gelijk op kop mee en proberen een groepje te krijgen. Jan Venhuizen, Franke Smidstra werden de medevluchters. Echter had ik het gevoel dat ik te hard liep en liet ik me op 4km afzakken om solo te gaan lopen. Een bewuste keuze overigens want ik wou vlak lopen. 5km 17.10 te snel, maar ontspannen, lekker doorlopen dus maar. De jongens verdwenen wat uit het zicht en achter me was geen bedreiging. Lekker ging het, de flow was aanwezig.

5km

De kilometers vlogen voorbij, en op het 10km punt klokte ik 34.52 nu had ik het zwaarste stuk gehad, al met al ging het steeds lekkerder lopen. Doorlopen dacht ik, en onbedreigd liep ik in niemandsland. Ik kon wel mijn tempo vasthouden en dat gaf zeer veel voldoening. De 15km ging in 52.24 dus een lichter versnelling was te zien in de tussentijden. Toen kwam het lastige stuk weer met wat klimmetjes en wat heuveltjes. Maar toch bleef de ontspanning aanwezig, de 20km ging in een nieuw pr van 1.10.19 en toen wist ik wat ik wou een pr op de halve, met een heerlijk gevoel ging de laatste 1100m in 3.45 een beste versnelling was dit overigens. Wat ik heb geleerd van deze dag is dat ik rustig moet blijven en me bij mijn eigen plan moet houden.

Tevens een bedankwoordje voor de specialisten die mij hebben geopereerd, na 3 weken geleden te zijn geopereerd voel ik nu pas echt wat de ingreep heeft gedaan. Top werk geleverd.

1 Franke Smidstra 85 Lionitas 1:11:42 1:11:40
2 Riekele Kobes 86 AV Heerenveen 1:14:05 1:14:05
3 Willem de Boer 77 Horror 1:15:52 1:15:51

 

 

Warme loop in Sneek.

Vandaag had Sietse een halve marathon in het schema opgenomen. In Sneek werd de jaarlijkse ronde van Ronde van Littenseradiel, Sneek gehouden. Een loop over 21.1km volgens de organisatie (21.4) gemeten. Veel deelname maar van echte strijd zou geen sprake zijn helaas. Ik ga het nu ook niet te lang maken want uiteindelijk is het anders uitgepakt dan gewild. Vooraf het doel gesteld rond de 1.16 te lopen maar door de pittige wind, de vermoeidheid van het klussen en gebrek aan concurentie moest ik me tevreden stellen met 1.19.19 tuurlijk weet ik dat het niet slecht is maar ik had gehoopt wat verder te zijn dan een 1.19 aankomende week proberen we het in Leeuwarden ook daa loop ik de halve.

 

Uitslagen via de link, fotos volgen.

 

Met vriendelijke groet

De eerste wedstrijd na de operatie. 17-3-2012

Op de verjaardag van mijn moeder toch maar even afgereist naar Dokkum. Na de operatie was dit mijn eerste loopje weer. Een week niet getraind en goed uitgerust heb ik de afgelopen week de draad weer opgepakt. Wat ik kon verwachten wist ik niet, de trainingen liepen nog erg moeizaam en zwaar en ik had al de nodige meters in de benen deze week. Goed ik was uitgenodigd en vorig jaar liep ik toch maar mooi even 32.55 op een exact 10km parcour. Dit zat er dit jaar niet in maar het gevoel moest goed zijn na de loop. Ik was overigens op  de motor want met dit mooie weer mag je ook wel eens lekker een stukje rijden.

 Om 14.15 gingen we los, gelukkig waren de jongens op de 5km rap weg, en kon ik lekker met hun mee. Echter lag het tempo niet echt hoog naar mijn gevoel en al snel weer op kop. Op 2km was iedereen er eigenlijk ook al af en liep ik geheel solo. Net als vorig jaar maar toen waren de benen veel beter. Het 5km punt ging net onder de 17 minuten en met nog een zwaar stuk tegen de wind in toch maar gekozen voor het halve marathon tempo. Ook dit was moeilijk want het waaide toch echt hard. Geen druk geen medelopers dan is het tempo vasthouden toch een ander verhaal. Uiteindelijk zag ik de finishklok stilstaan op 34.20. Het gevoel was redelijk goed, ik mis veel snelheid maar heb veel inhoud, nu richt ik me op een paar snelle halve marathons om te kijken wat de mogelijkheden zijn dit jaar.

Finish, fotos gemaakt door iwan Oprins

1 Riekele Kobes 86 AV Heerenveen 34:20 34:19
2 Douwe Nauta 77 Lionitas 36:34 36:33
3 Robin Wassens 97 Groningen Atletiek 37:01 37:00

 

 

Veneboerloop 2012

Vandaag stond er een 10km op het progamma, de veneboerloop was de uitgelezen mogelijkheid om even de benen te testen. Hiervoor was ik uitgenodigd en vorig jaar liep ik hier nog 33.06 dit jaar was het anders. Gezien de lange afstanden die ik nu train voor Hengelo was ik niet echt met de overtuiging gekomen om wederom een lage 33er te lopen. Na ruim 6km te hebben ingelopen voelde ik me goed en had ik er toch best wel zin in. Beetje laat stond ik bij de start, 11.00 uur mochten we weg.

 

Mijn goede vriend Jan zou de race mooi meefietsen en me voorzien van vocht. Echter liep ik wel ontspannen maar draaide het niet soepel veel kopwerk en dat was niet de bedoeling. Ik liet me daarom een paar keer zakken maar de jongens liepen niet door. Dit was niet wat ik in mijn hoofd had en dus dacht ik op 6km gas er af. Ik ben in voorbereiding op Hengelo en wil niet het onderste uit de kan halen. Ik liet een gaatje en kwam lekker alleen te lopen. Op 8km kwam eindelijk het ritme ik versnelde rustig en liep weer in op de jongens voor me. Niet vol gas finisthe ik in 33.53. Tevreden en met goede moed de terugweg ingezet. bijna 22km met een 10km tussendoor van 33.53 zeer content.

Aankomende week ga ik onder het mes voor een zenuwbeknelling dit zorgt al een tijdje voor problemen rondom het hart en in het sporten kan ik niet volle bak. Na deze 3 operaties die gaan volgen hoop ik op een hoger niveau te kunnen komen.