Maandelijks archief: februari 2012

Winst in Langezwaag. 18-2-2012.

Vandaag stond er een tempotraining op het progamma, afgelopen week al even met Sietse afgesproken om deze loop even tussendoor te pakken maar geen rust in te bouwen. Ik had er zin in want ja 6 jaar geleden hier begonnen met hardlopen. Het was goed weer en ik was eerst even bij de kapper geweest en koffie gedronken bij mijn ouders in Nij Beets. Helaas stond er wel een pittig windje, maar dit was voor iedereen gelijk. Ik zou de 16.1km lopen en dit met als doel 3.30-3.40 te lopen en kijken hoe dat zou gaan. Lekker 5km ingelopen en wat bijgepraat met bekende lopers als John Nagelhoudt, veel ervaring heeft deze man en een bijzonder mooi sport verleden! Ook Jan Stuursma en Jan Scheenstra stonden aan de start. Beide zouden ze de halve marathon lopen. Mooi met hun meelopen had ik in mijn achterhoofd.

11.00 de start.

Gelijk met zijn eerder genoemde atleten op kop en al snel een gat met de rest van het veld. De kilometers draaiden goed, moest even de ademhaling goed krijgen maar dit was op 3km dan ook goed. Ik kreeg zowaar een gaatje met de heren maar wou tegen de wind in niet forceren dus liet me lekker terugzakken naar de jongens. We werkten goed samen en de kilometers vlogen voorbij. Op 9km gooide ik het gas wat verder open en was ik wederom weg, Jan Scheenstra ging eraf en Jan Stuursma liep het gat dicht en samen bouwden we de voorsprong uit. Op 13km gaf ik aan bij Jan door te lopen op het tempo. Jan had veel over en kon versnellen ik moest even passen en liet een gaatje. Dit was niet meer dicht te lopen maar het tempo ging ook bij mij omhoog naar 3.15. Ik noteerde een pr op de 15km 51.17 en de finish werd behaald in een 55.47 op de 16.23 super tevreden en voldaan liep ik mijn kilometers nog even uit met Hilbert de Haan. De nummer 2 op de 10km!

Fotos + uitslagen volgen spoedig,

Winst in Rotstergaast. 4-2-2012

Vandaag stond de Rotstergaastloop op het progamma, het doel was vooraf gesteld om hier even lekker te knallen. Helaas door de afgelopen dagen van vorst en sneeuw een ander plan genomen. Ik was al blij dat we in ieder geval konden lopen. Dus maakten we er maar een tempotraining van. Inlopen en lang uitlopen om zo toch een lange training te maken. We zouden om 11uur starten dus lekker vroeg van huis gegaan en begonnen met de warming-up. Bij de baan even ingeschreven en wat al verwacht was kwam uit, namelijk niet hele grote deelname maar toch de echte dieharts waren er! De start was nabij de heide en om 11 uur gingen we dan ook van start.

Al snel bleek dat het glibberig was maar goed te belopen, gekozen voor de trainingschoen met wat meer grip. Dit was een goede keus en al snel lag ik op kop om vervolgens niet meer af te geven. Dit loop ik het liefst en pakt niet altijd goed uit. De garmin liep mooi mee en de kilometers zo rond de 3.35 en dat ging eigenlijk erg lekker. Ik had niet heelveel kracht maar dat mag ook na 2 zware trainingsweken. Echter was het op 8km raak, tijden van 3.20 op de kilometer gaven aan dat ik warm was. Helaas gingen we toen een klinkerpad op wat niet zo lekker aanvoelt, gas eraf en lekker door lopen. Geen concurentie dus geen druk van achteruit, mijn tijd was 54.30 ter vergelijking van vorig jaar 54.24 wat maar 6 seconden verschil was. Zeer zeer tevreden ben ik weer lekker gaan uitlopen.

Winters parcour niet snel wel tevreden!!

 

1 Riekele Kobes

Haskerhorne

86

AV Heerenveen

0:54:31

200

2

Jan Sytze Jonker

Terwispel

86

AV Heerenveen

0:56:28

192

3

Eelco Hoogeveen

Blije

70

sv Friesland

0:58:40

183