Maandelijks archief: januari 2012

Heerlijk gelopen in Bakkeveen.

Gistermiddag stond de 3e runningcentercross van het seizoen op het progamma. Een cross in het mooie Bakkeveen, waar ik vaak kom om te lopen. Ook dit jaar was er weer een zonnetje en een schitterend parcour. Ik had er zin in, was fit en voelde me sterk. Lekker ingelopen en samen met Sietse nog een 3e rondje gepakt waarop ik al bijna 7km had ingelopen. Lijkt veel maar met de kilometer opbouw moet ik nu meer kilometers gaan draaien en inlopen op een laag pitje is zeker een aanrader. We moesten starten om 15.00 ouders, vriendin en de hond mee als toeschouwers.

15.00 het startschot.

Lekker even afwachten wat de jongens deden (remon van Lunzen, Jan Jouke Vos, René Jaasma, Siep Nota) veel jongens die sterk zijn op de cross. Zelf ben ik me nog aan het ontwikkelen op deze dicipline en ik vind het heerlijk om te doen. De jongens gingen hard weg en Sietse had aangegeven rustig te starten. Goed plan en wat gebeurde er na een kilometer dat iedereen zat te ploeteren op het zachte zand Hier liet ik mij zien van plek 8 naar de kop wat ging dit makkelijk! Doorstampen dacht ik even maar na 1500m ging Remon over me heen en liep ik 2e. Dit ging goed en het 2e rondje kwam ook Jan Jouke langszij. Dit had ik al eerder verwacht want Jan Jouke is de sterkere crosser. Echter liep hij niet veel uit en had ik David Hofstee bij me lopen (A junior). Een paar keer gaf ik aan dat hij naar Jan Jouke moest lopen maar dit lukte hem niet. Zeker een talent voor de toekomst.

Pieter gaf het sein vol door de bochten te gaan, akkoord ik volgde dit op en liep alweer snel weg bij David, vooral heuvelop had David het zwaar. De 3e ronde ging bijna evensnel als de 2e en dus constant zo rond de 3.35 per kilometer. Lekker tempo en zicht op de koplopers. Dit kon ik dan ook mooi volhouden want achter mij liep niks meer. Ik finishte in 35.55 wat 45 seconden sneller was dan vorig jaar. en slechts 39 seconden achter Jan Jouke. Reon was wel een klasse apart, dit weten wij als atleten dat Remon sterk is. Helaas moet zoals altijd de laatste tijd dit negatief in de krant worden gezet, ergenis is het niet maar misschien wel tijd voor verjonging in de sportwereld voor het LC (leeuwarder Courant).

Sietse moest na een valpartij helaas uitstappen, voor degene die het nog niet weten is Sietse inmiddels begonnen met een andere winkelketen genaamd ‘LoopersCompany) Service en advies blijft hetzelfde alleen een andere naam.

1 Jan Jouke Vos 82 AV Heerenveen 35:16
2 Riekele Kobes 86 AV Heerenveen 35:55
3 Erwin Akkerman 79 HAC ’63 36:43

Eerste wedstrijd 2012

Gistermiddag was ik voor het 6e jaar afgereist naar De Wilp. Hier moest ik de wisselbeker inleveren van de gewonnen 5km van vorig jaar. Dit jaar zou ik starten op de 21.1km, zonder lange trainingen gewoon een avontuur. Na mijn sterke race in Gorredijk had ik er zin in. Lekker op tijd er naar toe gereden en nog even bij mijn oma omgekleed in de trainingskleding. Lekker warm gelopen. Al bleek al snel dat er wel heel veel wind stond. Vooraf ingespeeld op een tijd van 1.18-1.20 daar tussen zou ik tevreden zijn.

klaarmaken voor de start

13.30 Onder de leiding van Jan en Michel de krijger werden we weggeschoten. Al gelijk op kop en lekker soepel draaiend. Barry Bronsema liep op een 2e stek en gaf geen aanstalten snel te willen lopen. Echter lag het tempo niet hoog voor mijn gevoel 3.22 was de eerste kilometer en dat was toch iets aan de snelle kant. Terugschroeven naar 3.35 en lekker draaien. De harde wind maakte het toch erg moeilijk en de kilometers schomelden flink. Echter op de stukken voor de wind liep ik 3.20 en sneller wat geen moeite koste. Tegen de wind in (windkracht 5á6) leverde ik wel wat in. 3.37-3.40 was ongeveer het tempo tegen de wind. Na de eerste passage van de de helft liep ik een 39 minuten ongeveer. 36.11(10km) mooi op schema.

harde wind

Het 2e rondje werd behoorlijk zwaarder de wind kwam sterk opzetten en het koste meer moeite om niet te gaan harken. Dit was dus ook niet de opzet en dan maar langzamer maar wel op ontspanning. Op 17km kwam Barry langszij en kon ik hem nog even uit de wind houden. Maar ik gaf aan niet sneller te willen en lekker uit te gaan lopen. Dit deed ik vervolgens ook en helaas moest ik 2kilometers van 4.10 noteren maar dat deerde me niet. Ik liep pijnvrij en ontspannen. De finish werd behaald in 1.18.20. Super tevreden en voldaan mocht ik een mooie beker in ontvangst nemen. Jan en Michel feliciteerden me en ik kreeg nog een leuke opmerking van een toeschouwer over hoe ik finishte. “je bent niet moe en je hijgt geen eens dat kan niet” Nou mevrouw dat is ontspanning en dat is een gelukkig mens zijn.

mvg Riekele

Fotos volgen.

Overzicht 2011

Een korte update over het afgelopen jaar, een jaar met mooie resultaten maar ook een jaar met wat fysieke probleempjes. Maar dat hoort bij de sport en hopelijk valt in 2012 alles op zijn plaats.

Het jaar begon goed met een sterk optreden op de 5km in de Wilp waar ik in geslagen postitie met een sterke eindsprint de winst kon pakken. Vervolgens verplaatste ik me naar de cross waar ik redelijk mee kon komen in het Noorden. Dit is zeker niet mijn sterkste onderdeel maar je word er sterk van en het is goed voor de basis en kracht. Dit was in het voordeel op het zware parcour van Hellendoorn waar ik me liet zien op het NK. Een 48e plek was het resultaat en daarmee was ik zeker tevreden.

Na hellendoorn ging de focus weer naar de weg, in Drachten zette ik mijn sterke optreden door met een 33.06 op de 10km. Echter wist ik dat het sneller kon en moest en 2 weken later was het raak. In een solo race over 10km in Dokkum kwam het eruit 32.55. Loon naar werken was het maar het resultaat was er. Na deze toptijd was de link al gemaakt naar een halve marathon. Deze zou ik Leeuwarden zijn, maar helaas door de warmt moest ik het doel van 1.15 schrappen en liep ik hier welliswaar zeer makkelijk naar een 1.16 maar was ik nog niet tevreden. Na dit avontuur was het duidelijk dat ik het nogmaals op de baan wou proberen. 1 wedstrijd gelopen was het resultaat, waarna ik voor mezelf nu heb besloten volledig op de weg te gaan lopen.

Het naseizoen, eerst stond er Sneek op het progamma een 20km hier waaide en regende het zeer hard maar ik had die dag goede benen. Een resultaat van 1.10.27 betekende het 2e pr van dit jaar. Dit resultaat wou ik overtreffen in Drachten, maar door de warmte kwam ik er niet aan toe en liep ik in de hitte van 28 graden 1.13. Het naseizoen kreeg glans door een klassieker op mijn naam te schrijven de strontrace in Workum 15km. Met overmacht won ik deze race, zeer tevreden was ik hiermee. Na deze wedstrijd ging ik verhuizen en kwamen de klachten eerst met de rug en even later rondom de hartstreek. 3 specialisten waren er voor nodig om uitsluitsel te geven, veel spanning en een lichte vorm van hyperventilatie. Ik liet me goed adviseren en inmiddels liep ik op oudjaarsdag dan 34.26 over 10km, nog nooit zo snel in de winter maanden. Nu zijn we 2012 en ga ik er helemaal voor. Hou mijn site goed in de gaten en volg em via twitter.

OVERZICHT 2012

Aantal trainingen: 233

Aantal kilometers: 2747.12km

Gemiddeld per training 11.79km

Aantal wedstrijden: 33

Aantal wedstijdkilometers: 385.9km

Aantal podiumplaatsen: 27 waarvan 12x eerste.

Aantal PR`s: 2:   10km 32.55    20km 1.10.27