Maandelijks archief: december 2011

3 jaar op rij winnaar bij oliebollenloop Gorredijk.

Vandaag stond de oliebollenloop op het progamma. Een zeer snel parcour over 10km gelegen in Gorredijk. Hier heb ik de afgelopen 2 jaar het jaar afgesloten en dat was dit jaar weer de opzet. De afgelopen 2 jaar hier als winnaar over de meet geworden. Vorig jaar liep ik nog 35.07 over deze 10km, maar voor dit jaar had ik geen idee waar ik stond.

Ik was al redelijk vroeg naar Gorredijk gegaan om lekker ontspannen in te lopen. Het gevoel was zeer goed en ik draaide lekker warm. Na wat probleempjes de afgelopen maanden weet ik nu hoe mijn ideale voorbereiding eruit ziet. We moesten starten om 14.10 en het was ook zeer goed weer om te lopen. Veel zuurstof klein windje en een deelname van 500 lopers. Rene Jaasma zou ook de 10km lopen. Ook Sietse (sponsor) liep mee en Bea (dietiste) liep sinds lange tijd weer mee op de 6.4km. Toen het startschot viel ging Rene op kop en liet ik het even belopen. Eenmaal de bebouwde kom uit nam ik kop over. Het draaide zo makkelijk, krachtig maar zeer ontspannen. Rene nam ook goed kop over tegen de wind in maar na pakweg 3km liet Rene een gaatje.

Ik wou niet forceren en liep op eigen tempo door 3.27 de kilometer was mooi vlak en een tijd van 35 minuten was zeker haalbaar. Het 5km punt  ging in 17.06 en ik was hier zeer tevreden mee. Het gat werd niet echt groot maar bleef wel constant. Af en toe begon het wat te trekken maar door goed op de ademhaling te letten werd dit steeds weer wat minder. Nog even de laatste kilometers afleggend van 2011 finishte ik 34.26 netto. Zeer tevreden en voldaan liep ik nog even goed uit om vervolgens morgen met het nieuwe schema aan de gang te gaan. Ook zal er plaats zijn voor de racefiets om mijn lange trainingen af te gaan werken.

http://www.finishcam.nl/?l=10km_heren

 

leuk filmpje van de finish.

Hierbij wens ik jullie allen een sporitef en gezond 2012!!

Riekele

Super mooie loop rondom Balk.

Voor vandaag stond er een wedstrijd op het progamma. Door de organisatie van de gaasterlan-run was ik gevraagd om bij hun nieuwe loop te komen lopen. Zo gezegd zo gedaan, startnummer 2 mocht ik opspelden en het idee was om eens lekker een 15km te lopen. Zonder horloge en zonder hartslagmeter. Ik had er ook veel zin en had al lekker ingelopen. Enkele andere toppers als Jan Scheenstra en Willem de Boer zouden mij competitie gaan bieden. Echter was mijn insteek om lekker onbevangen te lopen.

De start was om 11.30 en het zonnetje scheen er lekker bij, lekker genieten dus. Dit werd het zeker want het was daadwerkelijk een uniek en schitterend parcours. Vanaf de start vloog Jan er in en ik liet me even gaan om mee te gaan en zelfs een gaatje te slaan. Echter op pakweg 3km was het Jan die langszij kwam en heel gestaag bij me weg liep.

Jan en ik samen op weg.

Mijn gevoel bevestigde mij dat ik lekker liep, het gat werd niet groter en Jan is in een uitstekende vorm. Nu ik op de weg terug ben en dus nog niet volle bak heb gelopen weet ik dat ik een goede weg ben ingeslagen. De kilometers vlogen voorbij in het prachtige landschap van Gaasterlan. Echt genieten was het, Willem kwam ook niet dichterbij en dus liep ik mooi op een 2e plek. Normaal kan WIllem goed meekomen maar vandaag was dit niet het geval. Jan liep weg en heb ik in het bos niet meer gezien. Bij de opkomst van de voetbalvelden kreeg ik Jan weer in het vizier maar vergat ik dat er nog een lus inzat om het veld van 400meter. Ik finishte in 53.05 en hiermee ben ik ook erg tevreden.

12km

1. Jan Scheenstra   51.26

2. Riekele Kobes     53.05

3. Willem de Boer    53.50

Op hartslag lopend.

Gistermiddag stond de kerstcross van Oranjewoud op het progamma. Een cross rond en om over het woutersbergje. Op het woutersbergje zegevierde ik in oktober nog bij de wintercompetitie. Maar na 2 weken van volledige rust was het kijken wat mijn lichaam moest verwerken. De reden hiervan waren hartklachten (aanvankelijk), veel last van steken en druk op de borst na diverse hartfilmpjes en een SMO (sport medische onderzoek) werd ik topfit verklaard. Een vo2 max van 62% gaf aan dat ik in conditie ben. Maar toch wou en durfde ik niet volle bak te gaan lopen.

de start 14.40

Sietse en ik hadden ingelopen en het parcour goed verkent. Sietse gaf de moeilijke stukken aan en gaf aan om op gevoel te lopen. Een bijbehorende hartslag van rond de 175 zou me volgens mijn berekeningen rond de 37 minuten op deze pittige cross brengen. 14.40 was de start en er waren goede atleten aanwezig, Adriaan Franssen, Jan Jouke Vos, Jan Stuursma en een zeer sterk lopende Andrea Deelstra. Deze atleten(tes liet ik al snel gaan waardoor ik een compleet solo race liep. De hartslag was zeer goed en constant en dus ook constante ronde tijden.

3e ronde

Mijn finish was dan ook in 36.59 wat ik ongeveer had verwacht, zonder pijn en zeer ontspannen gelopen ging ik huiswaarts.

Lekker gelopen in Mildam

Na een maand met verbouwen en verhuizen even een loopje gedaan. Dit keer was Mildam aan de beurt een cross met kleine stukken over de weg. Tevens de 3e wedstrijd van de fabersportwinter competitie. De afstand was 10km en het had de gehele nachjt al geregend dus lekker veel drek en modder.

11.00 Stefan Postma, en Kevin Damstra(AVheerenveen) liepen de 5km dus had ik het idee met hun mee te gaan. De start was voor een onbekende loper het teken er volle bak vandoor te gaan. Ik zag het even aan en al snel passeerde ik Kevin en Stefan op weg naar de kop. Na pakweg 800m liep ik dan al solo aan kop. Lekker draaiend vlogen de kilometers voorbij, erg drassig zoals gezegd en dus een beetje met de handrem erop. Het 5km punt ging in 18.25 wat niet super snel was, maar goed geen druk van achteruit en onbevangen kunnen lopen.

Al snel kwam de finish inzicht en met een slot kilometer waarbij ik flink het gas erop gooide finishte ik dan toch in een 37.23 wat 2.13minuut sneller was dan de rest van het veld. Met name het slot was ik erg tevreden over. Nu lekker door gaan met trainen en kijken wat er nog mogelijk is dit jaar. Zeker nu ik weer 6x per week loop voel ik me met de training weer sterker worden.

 

mvg Riekele