Maandelijks archief: november 2011

Een korte update.

De afgelopen 2 weken is het erg druk geweest, dit kwam door de verhuizing naar een nieuwe woonplaats. Dichter bij het bos en een groter huis met mijn eigen krachtruimte.Veel klussen houd wel in dat er wat minder word getraind. Maar binnenkort gaan de trainingen weer vol door. Op 20 November loop ik de zevenheuvelenloop, ik ga me niet richten op een tijd maar gewoon lekker lopen.

Afgelopen week liep ik de heideloop in Heerenveen, lopend vanuit mijn oude woning naar de baan en de loop over 8km knallen. Het inlopen ging wat stroefjes en ik voelde me wat moe. Echter bij de baan was dit gevoel weg en had ik enorm veel energie. De 8km ging door natuurgebied de Heide en het was een zeer mooie route. Veel atleten van AV Heerenveen waren van de partij. Om 11 uur gingen we van start en het was even aftasten wat ik kon. Al snel nestelde ik me op kop van het veld, zelfs de 3km lopers liepen achter me. Dit was niet zo`n goede actie, want het tempo lag wel erg hoog. Alleen Jan Jouke kon volgen en dat was een teken niet nog harder te gaan. Jan Jouke is goed in vorm en dus liet ik hem op 4km lopen.

Langzaam vloeide de kracht een beetje weg en daarom terug naar 3.27 de kilometer. Voor mij een tempo wat ik in de training ook afleg bij mijn tempoduurtraining. Echter gaf ik op 7km weer gas en ging het weer naar 3.18-3.15. Het gat was te groot maar het gaf me een erg goed gevoel. De finish passeerde ik in 27.36 en daarmee was ik zeer tevreden. Samen met Sietse nog even naar de baan gelopen, om vervolgens nog even een tempotraining naar Oudehaske af te werken.

Na Nijmegen en de verbouwing van het huis zal ik me volledig op het lopen kunnen richten naast mijn werk. Dit zal mij meer rust geven en hopelijk een goed 2012!

1km punt