Maandelijks archief: oktober 2011

Winst in een klassieker.

Hallo,

Gistermiddag stond de 21e strontrace te Workum op het progamma. Dit is in Friesland een klassieker en in het verleden heb ik hier al eens deelgenomen. De loop past mooi in het schema, want op 20 november sta ik aan de start van de zevenheuvelenloop. In Workum was de afstand 15.5km en dus ideaal. Al vroeg afgereist naar het plaatsje bij het ijsselmeer en lekker vroeg ingelopen. Het weer was lekker warm maar toch gekozen voor een thermoshirt en de armstukken van craft. Dit is zeker met koud weer ideaal en ik had het dus ook lekker warm. De start was om 14.00 uur.

De start 14.00.

We werden weggeschoten en er waren 2 atleten die erg hard vertrokken, deze waren van de korte afstand en ik ging dus niet mee. Echter had ik ze na 300m achterhaald en begon ik te draaien. Er werd al gezegd dat er geen concurentie zou zijn en dus hoefde ik me niet leeg te lopen. Lekker draaiend gingen de kilometers voorbij. En had ik al snel door dat dit een eenzame loop werd, een mooi utizicht over de velden maakte het enigzins goed. Op het 5km punt noteerde ik een tijd van 17.03, ik keek nog maar eens om en wist dat ik onbedreigt kon doorlopen, gas eraf en lekker mijn kilometers draaien. Voor de wind inhoudend want dan zou ik het stuk langs de dijk kunnen doorstampen. Dit plan lukte goed en zodoende liep ik de kilometers tussen 3.28-3.35 het 2e rondje van 5km begon ik de mensen al te lappen, ze gaven veel complimenten en dat geeft altijd extra motivatiehet 10km punt ging in 35.22 en dat gaf asl aan dat het tempo flink wat langzemer lag maar nog alrijd zeer ontspannen.

Toen ik de laatste ronde inging had ik al veel lopers ingehaald en wist ik dat ik ergens rond de 3 minuten voorsprong had op de nummer 2 in de race. Ik gooide op 14km het gas er weer lekker op en liep de laatste 1500m nog in een slordige 4.45. Snel naar binnen en lekker de warme kleding aangetrokken. Nog even gepraat met Jan Benus LC. en naar de prijsuitreiking. Deze was wel erg laat omdat ze op de laatste lopers wachten.

Finish 54.26

15,5, 15,5 KILOMETER
Plts Naam GJ Woonplaats/Vereniging Tijd
1 Riekele Kobes 86 AV Heerenveen 54:26
2 Luitzen de Vries 69 Koudum 58:46
3 Jappie Brandenburg 83 Oudemirdum 59:28

Goede test in Woutersbergjecross.

Gisterochtend was de aftrap van de 1e wedstrijd van de faber sport wintercompetitie. In Oranjewoud stond de 1e cross op het progamma. De 1e van 6 lopen, dit was tevens voor mij de eerste cross van het seizoen. Ik had gekozen voor de 5,8km en zou op mijn oude wedstrijdschoentjes lopen. Niet volle bak maar wel stevig doorstampen. Het was erg drassig en smerig op het parcour waar ik erg gek op ben. Ik vind bij een cross dat je niet schoon mag finishen en dus volle bak door alle drek. Ook Stefan Postma, Kevin Damstra en Jasper Mulder waren van de partij. Lekker ingelopen en de benen voelden erg goed aan. Opmerkelijk feit was dat ik eigenlijk weer volledig train dus bijna dagelijks. Veel atleten kozen voor spikes en dat was voor mij dus niet het geval.

11.00 de start.

Gelijk achter Kevin aan die de korte afstand zou lopen, hij had een hoog tempo en dat ging me lekker af.

Op naar het bos!

Stefan liep ook mee maar zou even later uitvallen uit voorzorg. We draaiden lekker en af en toe pakte ik de kop over om Kevin proberen mee te krijgen. Echter had Kevin natuurlijk meer snelheid en liep hij zijn laatste 400m volle bak en liet ik hem begaan. Ik moest vervolgens nog 2 ronden en wou niet forceren. Lekker draaiend liep ik constant de rondes tussen de 5.00-5.07 wat inhield dat ik een eindtijd van 20.09 liep. Hiermee was ik eerste en had een dikke 10 sec voorsprong op een relatief korte afstand. Ik was zeer tevreden over het verloop, en zal nu rustig uitbouwen naar de zevenheuvelenloop.

Mvg Riekele

Tropische 20 van Drachten.

Gistermiddag stond de 20 van Drachten op het progamma, wederom was ik hier voor uitgenodigd, en dit jaar wou ik de 20 lopen. Mijn doel was de afgelopen maanden duidelijk en dat was pieken. Helaas was het weer te warm voor een super tijd, maar toch mijn beste beente voor proberen te zetten. De start zou om 14.00 uur plaats vinden maar ik was smorgens al afgereist naar mijn goede vriend Jan. Hij woont vlak bij de start, en dat was ideaal om even goed warm te lopen. Na het inlopen even de benen gestrekt en wat oefeningen gedaan. Vlak voor 2 uur me omgekleed en me richting de start begeven. Daar stond mijn trainer Sietse van der Mei, hij zou me de gehele wedstrijd begeleiden en van instructies voorzien. En zodoende met 2 begeleiders ging ik op pad.

De eerste kilometers moesten rustig zijn en behouden, dit lukte en ik kwam in een lekker ritme. Jasper Mulder liep bij me en ik gaf een paar keer aan te blijven volgen wat hij gelukkig deed zodat ik niet alleen kwam te lopen. Echter versnelde Jasper toen er een paar 10km lopers terug zakten. Sietse gaf aan lekker te blijven draaien en me niet gek te laten maken.

5km punt en begeleiding!

De kilometers gingen zo rond de 3.35 en dat was met dit warme weer rap genoeg. Blijven drinken gaf Sietse aan, en gelukkig had ik Jan mee voor het vocht, want dit was helaas erg schaars op het parcour. Sietse rijkte sponsen aan om te blijven koelen en dit was echt nodig. Bij de doorkomst op 10km had ik een gaatje met Jasper die erop 7km af moest. Ik kwam door in 35.45 en lag op koers voor een mooie eindtijd van rond de 1.13 want ik zou zeker wat verval krijgen. De 2e ronde ging in en het werd eenzaam want geen lopers voor me of achter me. Echter wist ik dat ik goed begeleid werd en me kon focussen op mijn lopen. Jan voorzag me goed van drinken en Sietse hield het tempo in de gaten. Klein verval kwam er, 3.40-3.45 maar nog redelijk soepel. Op het 15km punt kwam de dip, het ritme zakte naar 3.55 en dat was niet goed. Sietse gaf aan de pas te verkleinen en op het loopritme de focus te leggen.

19 km.

1 Mostafa Benslimane 78 Lopersgroep Deurne 1:06:18 1:06:18
2 Hayek Said 80 Get Running 1:08:09 1:08:09
3 Riekele Kobes 86 AV Heerenveen 1:13:11 1:13:11