Maandelijks archief: september 2011

Joustermerkeloop

Afgelopen weekend stond de Joustermerkeloop op het progamma. Met Sietse het plan gemaakt een tempotraining ervan te maken maar wel door lopen. Ik had er zin in maar was al de hele week wat griepig. Maar Omdat Roel de Jong me genodigd had toch heengegaan. Een beetje thuiswedstrijd en de loop word mede georganiseerd door mijn Trainer/Sponsor Sietse van der Mei (Runnersworldheerenveen) wat me overhaalde te starten. De loop is 16.1km (10 E.M) en paste goed in het schema. Lekker ingelopen en samen met Stefan wat loopscholing gedaan.

11.00 Remon van Lunzen, Mariska Kramer-Postma, Jasper Mulder, Stefan Postma, Gerrit Kramer, Rudi van der Lelie, en Willem de Boer stonden er ook. Boem en weg waren we. Nier op kop maar even afwachten, snel liep Remon op kop en ik voelde me heel sterk. Ik nam de kop over en al snel kregen we een gaatje. Het tempo wat we liepen ging goed en zeer ontspannen. Echter na 2km toen we heuvelop gingen voelde ik de vermoeidheid van de griep opkomen. Het was duidelijk dat het gas eraf moest om mezelf niet in de vernieling te lopen. Rustig zakte het tempo en liet ik me zakken naar een achtervolgend groepje.

3km punt.

In dit groepje, Jasper, Geriit en WIllem. het tempo was goed en bij de verzorging wou ik even aanzetten. Echt weg kwam ik niet en dus behield ik me maar op mijn gewijzigde plan en zou de wedstrijd uitlopen. 3x onderweg even gewandeld i.v.m slijm en zodoende passeerde Jasper mij 2 maal. Echter kon ik 2 maal terug kijken maar wist ik dat Jasper mij zou verslaan. De wedstrijd uiteindelijk in 1.01.20 gelopen en er verder niet echt veel aandacht meer aan besteed. Verwerkt en ligt achter me. Helaas moest er in de Leeuwarder Courant een heel ander artikel worden geschreven maar goed dat geeft aan hoe er word gekeken naar de mooie loopsport vanuit sommige ogen.

15km punt

Een 3e plaats bij de senioren was het resultaat, nu richt ik me op de komende wedstrijden waaronder de 7 heuvelenloop. Een uitnodiging voor deze loop op zak en een mooie mogelijkheid nog een toetje toe te voegen aan het voor mij al geslaagde seizoen.

 

mvg Riekele

3 keer op rij winst in Burgum.

Vandaag had ik een verzuringstraining op het progamma. Deze training zou ik combineren met de Electrabelrun in Burgum. Deze loop was ik voor uitgenodigd, en na de afgelopen 2 jaar hier te hebben gewonnen mocht ik me tot kanshebber noemen. Bij aankomst om 12.45 mijn startnummer opgehaald (801) en opgespeld. Mijn doel vandaag was inlopen-wedstrijd-uitlopen. Dus 3 rondes. MP3 op en hartslagmeter op en daar ging ik. De eerste van 3 ronden. het was een beetje drukkend weer en ik hoopte op regen. Ik liep al makkelijk en ontspannen en liep kilometers van net boven de 4 minuten. Deze 5km is in werkelijkheid dan ook 5.3km volgens de gps. Na het inlopen me rustig omgekleed en mijn wedstrijdschoenen aan gedaan.

Veel toplopers waren er helaas niet maar op de 16.1km Stonden Remon van Lunzen, Stedan van der Pal, Willem de Boer en bij de dames Yvonne kassenberg. Remon feliciteerde me met het sterke optreden van Sneek bolsward Sneek en dat vond ik een zeer mooi gebaar. De lange trainingen beginnen aan te slaan en tja wat mag ik dan verwachten op de 5km? Ik had er zin in en was er klaar voor. Helaas geen regen maar toch niet te warm, gelijk bij het startschot op kop en Remon haakte in, hij had verwacht dat ik 16.1km liep want bij het scheidingspunt liep hij nog mee, (gaf Remon later aan) ik had het niet door want was met mijn eigen race bezig. Na een dikke km van 3.10 had ik al een gat te pakken met de rest. Maar mijn doel was hard gaan en niet inhouden. De kilometers gingen lekker in ik voelde me krachtig lopen. het 3km punt ging net onder de 10 minuten en dat was volgens schema. Echter stond mijn parcourrecord op 17.23 dus moest het tempo nog wel omhoog.

5km punt.

Na het 4km punt kwam de wind in de rug en kon het gas worden opgeschroeft, ik liep heerlijk en het draaide goed. Ik zag de klok op 17.00 springen met nog 100 meter te gaan en gaf er nog een slinger aan wat een laatste 13 seconden was op de 100 meter. Een eerste plaats en jawel een nieuw parcourrecord. Vervolgens mijn andere schoenen aan gedaan en het rondje voor de 3e keer gelopen, hierop nog veel 10km lopers ingehaald. Dit rondje ging nog in 24 minuutjes met een hele rustige start.

1 Riekele Kobes 86 Oudehaske 17:14 17:13
2 Arjen van der Logt 90 Goutum 18:28 18:26
3 Bert Dijkstra 80 Leeuwarden 19:47 19:46

Winst in Reahûs

Gistermiddag stond de slach om Reahûs in mijn agenda. Een loop waar ik vorig jaar 2e was geworden en dat kon beter. Het is lekker dicht bij Oudehaske dus met een 20 minuten was ik er ook al. Even ingeschreven en lekker ingelopen. Net als de zaterdag was het erg warm, plan van aanpak was om lekker te lopen en me niet gek laten maken.

De start, met Jessica Oosterloo (winares 9km) Siep Nota (winnaar 6km)

De start, met Jessica Oosterloo (winares 9km) Siep Nota (winnaar 6km)

We starten om 14.30 en het was gelijk de kop pakken en deze eigenlijk ook niet meer af staan. Ik wou de andere ateleten niet uit de wind houden dus gooide het tempo flink omhoog. Vol tegen de wind in liep ik al snel weg bij de andere atleten. Eenmaal bij 3km was het tijd om ontspannen door te lopen. Het gat met Willem de Boer en Jan Albert Venema was geslagen. Nog even een paar keer achterom gekeken maar ik kon de wedstrijd ontspannen uitlopen. Het was best zwaar door de warmte maar het gevoel dat ik toch een halve minuut sneller was dan vorig jaar was voor mij een goede opsteker.

Winnaar 9km

 

 

1 Riekele Kobes 86 Oudehaske 31:53
2 Willem de Boer 77 Exmorra 32:23
3 Jan Albert Veenema 74 Sneek 32:25